Hastalarını anlamak için kürtçe öğrendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Kağızman ilçesinde 2.5 yıldır tek dahiliye uzmanı olarak görev yapan ve 12 gün önce Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne tayini çıkan Dr. Mesut Şahin'in, Türkçe bilmeyen hastalarıyla bağlantı kurabilmek için 7 aydır Kürtçe öğrendiği ortaya çıktı.

Ankara Numune Hastanesi'nde asistanlığını tamamladıktan sonra 2.5 yıl önce Kars'ın Kağızman ilçesine atanan ve geçtiğimiz günlerde de Sarıkamış'a tayini çıkan Dahiliye Uzmanı Dr. Mesut Şahin'in, hastalarını anlayabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladığı ve özellikle de bu yönüyle çok sevildiği ortaya çıktı. Tayininin durdurulması için ilçe genelinde 4 bini aşkın imza toplanan Dr. Mesut Şahin, Kürtçe'yi 7 ay önce öğrenmeye başladığını ve her gün en az bir kelime öğrendiğini ifade etti. Hastanede çalışan bazı personelden Kürtçe öğrendiğini ve bunun da hastaları anlamak için büyük fayda sağladığını ifade eden Şahin, "Kürtçe'yi öğrenerek, onlardan biri olmaya çalıştım. Mutlaka ana dilde şikayetleri anlatmak çok farklıdır. İnsanlar kendi rahatsızlıklarını çok daha iyi ifade edebilmekteler. Türkçe bilenin şikayetlerini Türkçe olarak anlattırıyorum, Kürtçe bilenin şikayetlerini de Kürtçe olarak anlattırıyorum. Çünkü onların duygularını tam olarak ifade etmelerini istiyorum. Ben bir hekim olarak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum" dedi.

10 yıllık meslek hayatı boyunca sicilinde olumsuz bir kayıt olmadığına fakat Kağızman'da görev yaptığı sırada ise hakkında birçok tutanak tutulduğuna da işaret eden Şahin, "10 yıllık meslek hayatımda burada yaşadığım kadar tutanak tutulmadı bana. Hatta bazı duyumlar alıyorum ki istihbarat bile benim hakkımda negatif şeyler bildirmiş. Benim akrabalarım da istihbaratın içindedir. Benim geçmişimde eğer bir negatif şey bulunursa ben bunları kabul ederim. Sicilimde zerre kadar hata bulunursa, hakkımdaki suçlamaların hepsini kabul edeceğim. Ben bölge halkının beni sevmesi için fazla bir şey yapmadım, sadece hizmet ettim" diye konuştu.

Şahin, Kürtçe öğrenme konusunda başta zorlandığını ancak her gün bir kelime öğrenerek zamanla ilerlediğini belirterek, "Ben hatta buna biraz espri katıyorum ve "Tıbbi Kürtçe" diyorum. Yani işte "Yat, kalk, neren ağrıyor" gibi ifadelerin Kürtçe karşılıklarını öğreniyorum. Burada bulunduğum süre içinde bunu öğreneceğim. Halkımız çok fedakar. Doğu halkı hizmete susamış. Ben bir hekimim ama bölgede bazı diğer bilimlerle ilgili aksaklıkları da dile getireceğim. İnşallah bunlar gündeme gelecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber