Vekillerin Erdoğan'a 367 uyarısı: Ciddiye alınız!..

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda milletvekilleriyle görüşmeyi sürdürüyor. Dün akşam iki grup halinde vekilleri kabul eden Erdoğan'a, yine ağırlıklı olarak ?Köşk sizin hakkınız, çıkmalısınız? mesajı verildi.

Yalçınbayır, cumhurbaşkanı seçimi için Genel Kurul'da 367 milletvekilinin hazır olması gerektiği yolundaki görüşlerin ciddiye alınmasını istedi.

Milletvekilleri ile yaptığı ikinci görüşmede, toplam 60 milletvekili başbakana düşüncelerini aktardı. Milletvekilleri genel olarak cumhurbaşkanlığına çıkmanın başbakanın demokratik hakkı olduğu görüşünü dile getirirken, Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır karar yeter sayısı ile ilgili tartışmayı hatırlattı.

Yalçınbayır, cumhurbaşkanı seçimi için Genel Kurul'da 367 milletvekilinin hazır olması gerektiği yolundaki görüşlerin ciddiye alınmasını isterken, Başbakan Erdoğan'sa 367 tartışmalarını gereksiz bulduğunu belirterek ?Bir öğretim görevlisi olarak bunu söylese saygı duyardım ama bütün rektörleri toplayarak yaptığı açıklama çok çirkin? dediği öğrenildi.

Bu arada Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay'ın da başbakanın Köşk'e çıkmasına karşı çıkarak ?Türkiye'ye renk verenler başbakanlardır, Menderes'i, Demirel'i Özal'ı düşünün hepsinin dönemi vardır ama cumhurbaşkanlarının dönemi yoktur. Aktif bir insansınız orası sizi mutlu etmez? dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber