İmam, kendisini şikayet eden emekli imamı dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta imimlık yapan Zekeriya Uçar (38), görev yerinin değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Bahçelievler Camii ve Kuran Kursu Vakfı'nın yöneticisi 74 yaşındaki emekli imam Mahmut Mehmet Katırcı'yı, sokak ortasında tekme tokat dövdü.

Bahçelievler Camii'nde geçen yıl müezzinlik yapan Zekeriya Uçar, cami derneği yönetimi tarafından Zonguldak İl Müftülüğü'ne şikayet edilince, yapılan soruşturmanın ardından aynı mahalledeki Devlet Hastanesi Camii'ne imam olarak atandı. İmam Uçar, görev yerinin değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu dernek yöneticisi emekli imam Mahmut Mehmet Katırcı'yla bu sabah Bahçelievler Mahallesi'nde yolda karşılaştı. Uçar, tartıştığı Katırcı'yı tekme tokat dövmeye başladı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle Uçar'ın elinden alınan Katırcı, Soğuksu Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Olaydan sonra Devlet Hastanesi'ne giderek darp edildiğine dair rapor alan dernek yöneticisi emekli imam Katırcı şunları anlattı:

?Camimizin o zamanki imamı Şevket Çetin ile müezzin Zekeriya Uçar arasında huzursuzluk vardı. Cemaat te bunlardan şikayetçiydi. İl Müftülüğü'ne şikayet edildiler. Soruşturmanın ardından imam Çetin Çaycuma İlçesi'nin bir köyüne sürüldü. Müezzin ise burada kaldı. Biz Vali Yavuz Erkmen'e çıkarak, müezzinin de alınmasını istedik. Müezzin daha sonra buradan alınarak, aynı mahalledeki Devlet Hastanesi Camii'ne imam olarak atandı. Gitmeden önceki son Cuma namazında. hutbede dernek yönetimi hakkında ?Bunlar yolsuzluk yapıyor' diye konuştu. Bugün de sabah eşimin mezarına giderken, sahibi olduğu marketin önünden geçtiğim sırada beni çağırdı. Yanına gitmeyince kolumdan tutarak dükkanın içine sokmaya çalıştı. Karşı koyunca yumruk ve tekmelerle bana saldırdı. Çevredekiler beni elinden kurtardı. Gözlüğüm kırıldı, dudağım patladı, dizimde yaralar oluştu. Soğuksu Polis Merkezi'ne şikayette bulundum. Adalet Allah'ın emridir. Adalete güveniyorum'' Katırcı'nın şikayetinin ardından polis, imam Zekeriya Uçar'ı, ifadesini almak için karakola çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber