Muhtar tefeci borcu yüzünden intihar etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tefeciden aldığı borç parayı ödeyemeyen Sarıyer Kocataş Mahalle Muhtarı Nuri Keçeci, bunalıma girerek intihar etti. Sağlık Ocağı'ndan aldığı 5-6 metre uzunluğundaki iplikle muhtarlığın tuvaletinde hayatına son vermek isteyen Keçeci, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Okmeydanı SSK Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Keçeci'nin beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

Farklı zamanlarda tefeciden borç para alan 36 yaşındaki Nuri Keçeci, tefeciye faiziyle birlikte yaklaşık 100 bin YTL borçlandı. Keçeci, borçlarını ödeyebilmek için bazı mahalle sakinlerinden topladığı doğalgaz paralarını da tefeciye kaptırdı. Hem vatandaşlara hem de tefeciye borçlanan Muhtar Keçeci, ailesinden ve yakınlarından gizlediği borcunu en sonunda kardeşi Ali Keçeci'ye anlattı. Ali Keçeci, 10 bin YTL tutarında 20 adet 500 YTL'lik borç senedini imzaladı. Ancak tefecinin tehdit telefonlarına ve doğalgaz parasını harcadığı mahalle sakinlerinin baskılarına dayanamayan 4 çocuk babası Keçeci, çareyi intihar etmekte buldu. Sabah sağlık ocağından aldığı 5-6 metre uzunluğundaki ipliği muhtarlığın arka tarafındaki lavaboda boynuna geçiren Keçeci'yi eşi Sadiye Keçeci farketti. Bir evrak için gerekli mührü almak için eşinin yanına giden Sadiye Keçeci, kendini asan eşinin ayaklarını tutarak yukarı doğru itti ve yardım çağırdı. İpi keserek eşini hemen hastaneye kaldıran Keçeci, eşinin bunalıma girmesine tefeciden aldığı borçların sebep olduğunu söyledi. Nuri Keçeci'nin tefeciden aldığı borçlarını ödeyemediğini ve faiziyle birlikte 100 bin YTL kadar borçlandığını kaydeden Sadiye Keçeci, eşinin kendisi üzülmesin diye borcunu gizlediğini anlattı.

Sarıyer Muhtarları Derneği Başkanı Bekir Ekiz ve 2. Başkanı Nurettin Coşkun, acılı aileye ziyarette bulundu. Sarıyer'deki genç muhtarlardan olan ve derneğin yönetim kurulunda bulunan Keçeci'nin daha önce kalp krizi geçirdiğini belirten Ekiz, muhtarın maddi sıkıntıları sebebiyle ruhsal bunalıma girdiğini dile getirdi. Beyin ölümünün gerçekleştiği bildirilen Nuri Keçeci halen Okmeydanı SSK'da yoğun bakımda tedavi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber