'Keşke oğluma manevi eğitim verebilseydim'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir babanın feryadı. Bir otel odasında üç arkadaşıyla uyuşturucu partisi yaparken hayatını kaybeden 19 yaşındaki Şeref Çallıer'in babası Göksel Çallıer, oğlunu kurtaramadığını belirterek, "Uyuşturucu Ecstacy haplarının hem gerçeği hem de sahteleri neredeyse bakkallarda bile satılır hale geldi. Keşke oğluma biraz din eğitimi verebilseydim." dedi.

Enerji içeceği ve alkolle birlikte uyuşturucu hap ve esrar içen gençlerden Göksel Çallıer, İzmir'in Konak ilçesinde bir otelde hayatını kaybetmişti. Sabah uyandıklarında arkadaşlarının cansız bedenini bulan üniversite öğrencisi iki genç ise, polis tarafından ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Oğullarının ölüm haberini alan anne ve baba sinir krizleri geçirdi. Olay sonrası yaşadığı şoku üzerinden atamayan acılı baba Göksel Çallıer, oğlu Şeref'in son derece saf ve temiz bir insan olduğunu söyledi. "Oğlum arkadaş kurbanı oldu, onu arkadaşlarından koparamadık." diyen Çallıer, "Maalesef oğlum kötü arkadaş kurbanı oldu. Oğlumun uyuşturucu kullanıp kullanmadığını anlardım onda böyle bir belirti yoktu." dedi.

Türkiye'de uyuşturucu hapların sahtesinin bile yapılarak piyasaya sürüldüğünü ve bazı bakkallarda dahi bu hapların satılabildiğini iddia eden Çallıer, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu uyuşturucu hapların sahtesini bile yapıp içine fare zehiri katıyorlar. Bu hapların bu kadar rahat satılmasına anlam veremiyorum." diye konuştu.

Aileleri uyuşturucu konusunda çok dikkatli olmaya çağıran acılı baba, "Kimse çocuklarının yanında değil içki, sigara bile içmesin. Bunları kimse özendirmesin. Aileler, hafta sonlarını çocuklarıyla birlikte geçirsin. Yazlıklara tatile çıkıp çocuklarını şehirlerde yalnız bırakmasınlar ve çocuklarına biraz da olsa dini eğitim versinler. Ben keşke öğretseydim diyorum. Yani öğretmeye çalıştım ama benim oğlum çok uslu bir çocuktu. Malesef başaramadım." şeklinde konuştu.

Gencin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Narlıdere ilçesine götürüldü. Şeref Çallıer'in cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Olay, önceki gün sabaha karşı Best Western Konak Hotel'de meydana geldi. Ayakkabı imalatçısı babasının yanında çalışan Şeref Çallıer, İstanbul'da özel bir akademide mutfak bilimleri bölümünde okuyan arkadaşı Ç.K . (19) ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Makina Bölümü öğrencisi Ç.S. (19), ile birlikte gece yarısı otele gitmişti. Otelin 8. katındaki 807 numaralı odayı tutan 3 arkadaş odaya çıkıp, enerji içeceği ve alkol ile birlikte Roche, Ecstasy uyuşturucu hap ve esrar içti. Saat 03.30 sıralarında fenalaşan Şeref Çallıer, banyoya girip duş aldıktan sonra koridorda dolaşmaya çıktı. Birkaç dakika sonra odaya dönen Çallıer, arkadaşlarına uykusunun geldiğini söyleyerek odanın kapısının önüne uzandı. Sabah erken saatlerde uyanan Ç.K. ile Ç.S. arkadaşlarını yerde ağzından burnundan ve kulağından kan gelmiş halde hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, Çallıer'in hayatını kaybettiğini belirleyip durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, otel odasında yaptıkları incelemede, bir miktar esrar, uyuşturucu hap, boş bira ve enerji içeceği kutuları buldu. Ç.K. ile Ç.S, gece geç saatlere kadar yanlarında getirdikleri uyuşturucuyla birlikte alkol ve enerji içeceği içtiklerini, bir kız arkadaşlarının geleceğini ancak daha sonra vazgeçip gelmediğini polise anlattı. İki genç, polis tarafından gözaltına alınırken narkotik polisi gençlerin uyuşturucuyu aldıkları yerin tespiti için harekete geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber