Isparta 9 saatte 20 kez sallandı, halk tedirgin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde dün gece meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.9 ve 4.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından merkez üssü aynı olan hafif şiddette 18 deprem kaydedildi. Bu ilçelerle Isparta kent merkezi ve bazı yerleşim merkezlerinde halk paniğe kapıldı ve birçok kişi geceyi sokakta ve araçların içinde geçirdi. Isparta Valiliği bünyesinde kriz masası oluşturulurken, depremlerde can ve mal kabıyla yaralanan olmadı.

Isparta'da gece yarısından sonra orta şiddette 2 deprem kaydeldi, ardından hafif şiddette bir dizi sarsıntı oldU. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ilk depremi saat 00.39'da merkez üssü Gelendost ve büyüklüğünü de 4.6 olarak kaydetti. Saat 01.00'de merkez üssü Isparta'nın Eğirdir İlçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Deprem, Isparta merkez ile çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Saat 00.34 ile 09.30 arasında, Eğirdir ve Gelendost merkezli çeşitli büyüklüklerde toplam 19 deprem kaydedildi.

Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, depremlerin ardından herhangi can ve mal kaybına nedeno lmadığını açıkladı. Ancak sarsıntılar nedeniyle halk geceyi sokaklarda ve araçlarının içerisinde battaniyelere sarınarak geçirdi.

Isparta Valiliği bünyesinde depremlerle ilgili kriz masası oluşturuldu. Vali Şemsettin Uzun, bölgede yapılan çalışmalarda, can ve mal kaybına yönelik herhangi bir durumun söz konusu olmadığını vurgularken, 30 Mart'ta meydana gelen depremler nedeniyle Sarıidris Beldesi'nde kullanılmayan bir binanın duvarının yıkıldığını hatırlatarak, bu bölgeye özel ekip çıkardıklarını kaydetti. Uzun, bu bölgede de herhangi bir göçük olmadığını söyledi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla beldesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

SON DEPREM, ÖĞLE SAATLERİNDE OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 11.59'da merkez üssü Barla beldesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Isparta ve Burdur illerinde de hissedilen depremin ardından bazı vatandaşlar binaların dışına çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber