Şok iddia: Beni Emniyet terörist yaptı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi öğrencisi Aslan Oktay'ı saçı uzun olduğu için tabancayla yaralayan, kendisini yakalamaya gelen Başkomiser Erkan Ataman'ı da öldüren Tolunay Çiçek Bostancı, mahkemede çarpıcı iddialarda bulundu. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı kastederek "Emniyet yetkilileri beni terörist yaptı" diyen Bostancı, işlediği birçok suçun örtbas edildiğini iddia etti.

"Tolunay Bostancı'yı tanımam" diyen Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz tüm iddiaları reddetti.

Tolunay Çiçek Bostancı'nın, Başkomiser Erkan Ataman'ı yerine getirdiği görev nedeniyle kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davaya Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün devam edildi. Komiser Erkan Ataman'ı kazayla vurduğunu söyleyen Bostancı, "Bu olay Ercüment Yılmaz ile alakalı, bunu fotoğraflarıyla sunarım. Emniyet yetkilileri beni terörist yaptı. Olayın içeriğini anlatayım, isterseniz müebbet verin" dedi.

'BBP'de gördüler'

Aslan Oktay'ı yaraladıktan sonra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın ofislerinde Emniyet yetkilileriyle karşılaştığını, ama gözaltına alınmadığını söyleyen Bostancı, "Birçok suç işledim, Emniyet sağ olsun gözardı etti" dedi.

Aslan Oktay'ı yaraladıktan sonra Başkomiser Ataman'ın kendisini cep telefonundan arayarak teslim olmasını istediğini; kendisinin de "Abi şimdi teslim olamam, bir kişiyle görüştükten sonra teslim olacağım" dediğini belirten Bostancı, şöyle konuştu:"Olay günü hasmım Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk'e mesaj yazdım. Birkaç saat sonra kahvehaneye silahlı kişiler girdi. Erkan Ataman daha önce girmiş. Ben bunları Harun Öztürk'ün adamları sandım. Biri silahına davranınca mermisi namluda olan silahımı çektim, iki el yere, bir el de cama ateş ettim. Kasten olmadı, kazayla oldu".

1999'dan beri Ankara'da çifte tabanca ve zaman zaman el bombasıyla gezmesine rağmen kimsenin kendisine müdahale etmediğini belirten Bostancı, "Bu tesadüf değildir" diye konuştu. Bostancı, başka cinayet işleyip işlemediğini soran Mahkeme Başkanı Mustafa Danışan'a, "Bilemem, araştırın bulun" karşılığını verdi.

'Sanık sizden mantıklı!'

Tanık olarak dinlenen polis memuru Bülent Yaşar'sa sanığın kendilerine hedef gözeterek ateş ettiğini söyledi. Yaşar, tabancası tutukluk yapan Bostancı'yı ikna ederek teslim aldıklarını kaydetti. Söz alan Bostancı, tanığa tabancasının tutukluk yaptığını görmelerine rağmen kendisini neden zorla teslim almayıp pazarlık yaptıklarının sorulmasını istedi. Tanık Yaşar da kahvedeki diğer insanların yaralanma ihtimalini düşünerek ateş etmediklerini ifade etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Danışan, "Adam sanık olmasına rağmen sizden daha mantıklı konuşuyor" dedi.

Nüfusta kaydı yok

Hiçbir nüfus müdürlüğünde adına kayıt bulunmayan Tolunay Bostancı'nın daha önce işlediği bir suç nedeniyle yargılandığı mahkemece, nüfus kaydının çıkartılması için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılmıştı. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, mahkemeye gönderdiği yazıda, kendisini Tolunay Bostancı olarak tanıtan kişinin, Sivas ili Şarkışla ilçesi doğumlu ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Çiçek Köyü nüfusuna kayıtlı Tolunay Çiçek olduğunu bildirmişti. Bu bilgilere itiraz eden sanık, "Ben Sivaslıyım, neden Kahramanmaraşlı yapmışlar anlayamadım" demişti. Dünkü duruşmada da mahkeme başkanı, yargılanabilmesi için kimlik çıkarılması gereken Bostancı'nın, cinayetten üç gün sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edildiğine ilişkin kararı okudu.

Üç kez gözaltına alınmış

"Çifte tabanca ve el bombasıyla gezmeme rağmen yakalanmamam tesadüf değildir" diyen Bostancı'nın, Öncül Mehmet Savaş'ın şikayeti üzerine 8 Ekim 2001'de gözaltına alındığı öğrenildi. EMEP'li Cem Gurbetoğlu'nun 26 Şubat 2005'te silahla yaralanmasından bir ay sonra teslim olan Bostancı, bu olay nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce bir yıl 10 ay hapis ve 450 YTL para cezasına çarptırıldı. Bostancı, İnan Akbay'ı yaraladığı gerekçesiyle 31 Nisan 2006'da üçüncü kez gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber