Adana'da 'ByLock'tan 1 kişi tutklandı

Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz 2 sanıktan 1'i ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2017 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 'ByLock'tan 1 kişi tutklandı

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılan tutuksuz 2 sanıktan 1'i tutuklandı.

Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Orhan B. ve Halil T. ile avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının 2 telefon hattında da örgütün gizli haberleşme programı ByLock yüklü olduğunu belirtip söz verdiği Orhan B, programı yüklemediğini ve kullanmadığını iddia etti.

Diğer sanık Halil T. ise 4 hattında da ByLock bulunmasına ilişkin yaptığı savunmasında, adına kayıtlı hatları arkadaşına verdiğini iddia ederek, "Hatlarda ByLock çıktığı sırada İstanbul'da askerlik görevimi yapıyordum. Hatları bir arkadaşıma vermiştim, o kullandı. Ben programı kullanmadım." dedi.

Halil T'nin avukatı da müvekkilinin hatları verdiği kişi hakkında Gaziantep'te davanın devam ettiğini ve Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak için ifade verdiğini belirtti.

Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, ByLock kayıtları ve içeriklerini dikkate alarak Orhan B'nin tutuklanmasına, diğer sanığın ise tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı 19 Mart 2018'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber