ABD'de Türk öğrenci, elit tabaka yatırımcıları milyonlarca Dolar dolandırdı, 3.5 yıl hapis yatacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de kendisini çok zengin bir Türk ailesinin üyesi olarak tanıtan New York Üniversitesi eski öğrencisi Hakan Yalıncak, bankacılık ve para transferinde dolandırıcılık yapmaktan suçlu bulunarak 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Amerikan bölge mahkemesi yargıcı, elit tabakadan pek çok yatırımcıyı var olmayan bir fona milyonlarca dolar yatırmaları konusunda ikna ederek dolandıran Yalıncak'ın tazminat olarak da 4,18 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Yargıç, cezasının 20 ayını çeken 22 yaşındaki Hakan Yalıncak'ın hayatının büyük bölümünün sahtekarlıkla geçmiş göründüğünü söyleyerek "ahlaki pusulasını" bulması için hapis yatmasını uygun gördüğünü açıkladı.

Yalıncak'ın annesi 52 yaşındaki Ayferafet Yalıncak, kendisinin oğlunun isteklerine boyun eğdiğini ve dolandırıcılıkta sınırlı payı olduğunu iddia etmiş ancak savcılık makamı, anne Yalıncak'ın fondan aldığı para ile 56 bin dolar değerinde Mercedes Benz marka bir otomobil ve 51 bin dolar değerinde elmas yüzük aldığını açıklamıştı. Anne Yalıncak, suçlu bulunmasının ardından geçen ay 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme kararının ardından; anne ve oğlunun sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilmelerinin söz konusu olabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber