Otoyol gişelerinde gergin eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Aydın Otoyolu'ndaki Işıkkent gişelerinde iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eylem sırasında tek bir gişenin çalışması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan araç sürücüleri kornalarla eylemcileri protesto ederken, taraflar arasında yaşanan gerginlik polisin müdahalesiyle engellendi.

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sen İzmir Şubesi'nin yaklaşık 30 üyesi, bugün, öğlen saatlerinde, İzmir Aydın Otoyolu'ndaki Işıkkent gişelerinin bulunduğu sahada toplandı. Ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen üyeler adına konuşan Yapı-Yol Sen İzmir Şube Başkanı Medet Selvi şunları söyledi:

?Biz, halkımızın, güvenli yolculuk etmesini sağlamak için kar mücadelesinden, yol yapımına, asfalttan, trafik güvenliğine, yol bakım hizmetlerine kadar çeşitli hizmetleri yerine getiren Karayolları çalışanlarıyız. Biz otoyol ve köprülerde zehirli gazları soluyarak günde 10 saat çalışan gişe memurlarıyız. Geçen yıl Türkiye'deki otoyollardan 500 milyon YTL gelir elde edildi. Ancak döner sermaye gelirinden çalışanlara 1 YTL bile dağıtılmadı. İşkolumuzda çalışanlar, diğer kurumlarda çalışanlardan çok daha az maaş almaya devam etti. Bugün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı ve ilgili kurumlarda çalışanlarının sorunlarına kararlılıkla sahip çıktığı, birlikte davranmanın tadına vardıkları bir gündür. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere herkes bilsin ki, iş kolumuza bağlı işyerlerinde iş bırakmak, diğer yerlerde iş bırakmaya benzemez. Bugünkü eylemimiz bir uyarı idi. Taleplerimiz gerçekleşmediği takdirde bizler daha uzun süreli eylemler yapacağız, bunu herkes böyle bilsin.'' Selvi kurumlararası ücret adaletsizliğinin giderilmesi, otoyol çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılması, İller Bankası'nın kapatılmaması, toplu sözleşme talebinin kabul edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

KORNALI PROTESTO

Eylem sırasında tek bir gişenin çalışması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan araç sürücüleri, kornalarla eylemcileri protesto etti. Sürekli artan kuyruğa ve gişelerden yavaş geçilmesine tepki gösteren sürücülerden bazıları, gişe memurlarıyla tartıştı. Taraflar arasında yaşanan gerginlik, polisin müdahalesiyle büyümeden engellendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber