Doktor yerine kırıkçıya götürülünce...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oyun oynarken kolunu kıran ve bunun üzerine kırıkçıya götürülen, burada yapılan yanlış müdahale sonucu yarası daha da ağırlaşan 7 yaşındaki çocuğun kolu, hastanede yapılan tedaviyle kesilmekten kurtarıldı.

Viranşehir Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Cemil Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce oyun oynarken kolunu kıran 7 yaşındaki Hayrunisa Olcay'ın hastanelerine geldiğini belirtti.

Hayrinüsa'nın kolunun götürüldüğü kırıkçılarda yapılan yanlış müdahale sonucu "kangren olmaya yakın" bir duruma gelip, şiştiğini ve damarlarının zedelendiğini aktaran Coşkun, bu durumun yanlışlığına değindi.

Bölgede benzeri vakalarda vatandaşların eğitimsizlik veya maddi imkansızlıklar nedeniyle genellikle hastalarını, hastane yerine kırıkçıya götürdüklerini, burada bilimsel ve hijyenik olmayan koşullarda yapılan müdahaleler sonucunda, basit bir kırık olayının büyüyerek, kırılan uzvun kullanılamamasına neden dahi olabildiğini ifade eden Coşkun, "Hastalarımıza da sürekli söylüyoruz, vatandaşların böyle durumlarda gelmesi gereken ilk yer hastanelerdir" dedi.

Söz konusu çocuğun koluna müdahalede bulunduklarını belirten Dr. Coşkun, şu anda kız çocuğunun durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yarın da ameliyatını gerçekleştirerek, kolun kırık bölümüne platin takacaklarını bildiren Coşkun, "Kızımızın sağlık durum iyi. Bir kaç gün daha geçseydi, yapılan yanlış ve hijyenik olmayan müdahale sonucu küçük kızımız kolunu kaybedebilirdi. Çeşitli nedenlerden dolayı daha önce benzeri ameliyatlar ilçede yapılmıyordu. Ancak artık hastanemizde ortopediyle ilgili yapılabilecek her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Hayrünisa'nın babası Mehmet Halit Olcay da köyde imamlık yaptığını, bu nedenle ancak zaman zaman ailesinin yanına geldiğini anlatarak, "Son gelişimde kızımın kolunun durumunu gördüm. Kızımın yanında olsaydım kırıkçılara götürmezdim" dedi.

Hayrünisa Olcay ise yaklaşık 10 gün önce arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada düşüp, kolunu kırdığını belirterek, daha sonra yakınlarının kendisini ilçedeki kırıkçılara götürdüğünü söyledi.

Olcay, ancak burada yapılan müdahalenin fayda vermeyip, durumu daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber