?Seçim 4 Kasım'da'

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle yürüttüğü istişare görüşmelerinde seçimin öne alınmasıyla ilgili görüşler de tartışıldı. Bazı vekillerin seçimin Ramazan ayından öncesine alınması üzerine Erdoğan, konuyu YSK ile görüştüklerini belirterek, ?Kanunu 4 Kasım olarak çıkardık. YSK da bunu nazarı itibara alıyor, hazırlıklarını buna göre yürütüyor. Seçimin 4 Kasım'da yapılmasını istiyor. Tarihin öne alınması halinde 25 yaşta milletvekilliği de uygulanamıyor? dedi.

Ancak bir parti yetkilisi, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda seçimin öne alınmasının ağırlıklı bir gündem maddesi olacağını, 25 yaşta milletvekilliği ve bağımsızların birleşik oy pusulasına yazılmasıyla ilgili değişiklikleri gözden çıkararak 15 Temmuz veya 9 Eylül tarihleri için seçim kararı alınabileceğini vurguladı.

?BANA HAKARET ETTİ'

Erdoğan, milletvekillerine, yeni seçilecek cumhurbaşkanının pozisyonuyla ilgili önemli açıklamalar da yaptı. Görüşmede bir milletvekilinin ?Ben bir ay öncesine kadar Başbakan kalmanızı istiyordum ama artık farklı düşünüyorum. CHP'nin çıkışlarından sonra bu, artık mecburiyet halini aldı? sözlerine müdahale etti. Erdoğan, ?Böyle düşünmeyin. Bu yanlış bir tepkidir. Ama CHP bize daha makul yaklaşsaydı, uzlaşma imkanı da olabilirdi. Tepkilerini şahsıma hakaret boyutuna vardırdılar. Beni de bıraktı, bu 354 kişiden hiçbiri olamaz noktasına getirdi. Böyle söylemeseler daha iyi olurdu, bizim uzlaşmaya açılmamıza sebebiyet verirdi. Bu saatten sonra bana hakaret eden adama uzlaşmaya gitsem ne olur?? dedi.

?ONURSAL BAŞKAN OL'

Başbakan Erdoğan'ın geleceğe dönük ekonomik hedefleri anlatması üzerine bir milletvekilinin, ?Bunu cumhurbaşkanlığınız zamanında da yaparsınız. Anayasal yetkiniz var, Bakanlar Kurul'na başkanlık edersiniz? dedi. Erdoğan'ın bu teklife yanıtı şöyle oldu:

?Bu öyle olmaz. Cumhurbaşkanı olacak her kimse yemin ettiği günde vereceği ilk demeçte partisiyle olan bağlarını tümden kestiğini, artık 73 milyon vatandaşın hepsini kucaklayacağını ifade edecek. Bununla da kalmayacak bunu ispat edecek, icra edecek.? Aynı milletvekilinin ?Onursal genel başkanımız olursunuz? teklifine de Erdoğan, ?Olmaz o iş? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber