14 Nisan mitingi için internette savaş var

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

can aksın

Anayasamıza göre, Cumhurbaşkanı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçer. Meclis'te çoğunluğun Ak Parti'de olması, bazı kesimleri ?rahatsız? ediyor.

Özellikle, darbe planları yaptığı iddia edilen, bazı üst düzey emekliler, ?Ak Parti'nin belirleyeceği birinin Cumhurbaşkanı olmasını önlemek? adına, mitingler düzenliyor, internetlerde, meydanlarda ?kıyasıya bir yarış? sürdürüyorlar. Bu yarışı sürdürenlerden biri de, Cumhurbaşkanı'nı seçecek Meclis'in bir üyesi. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar. Neşşar, bu yarışı partisi adına mı, kendi adına mı yürütüyor bilmiyorum. Kendi partisi Meclis'te anamuhalefet partisi. Bu işin çözüm yeri Meclis. Meclis'te ?siyaset üretemeyecek? bir parti, çözümü ancak sokakta arar. Prof. Dr. Mehmet Neşşar'ın internette dolaşan, benim imlâ hatalarını düzelttiğim maili şöyle:

KAMUOYUNA DAVET

Ben 14 Nisan saat 11:00'de Tandoğan'dayım ve Ata'nın huzuruna yürüyeceğim. Ülkeyi yaklaşan kabustan kurtarmak adına, yurttaşlık görevimi yapacağım. Siz ne yapacaksınız? Yıllar sonra torunlarınıza ?Evet oradaydım? diye gururla anlatacak mısınız, yoksa çocuklarınız ?Neden orada değildin?? diye sorduklarında başınızı önünüze mi eğeceksiniz? Ben tehlikenin farkındayım ve 14 Nisan'da Tandoğan Meydanı'nda olmayı seçiyorum. Sizi de bekliyorum.

Prof. Dr. Mehmet NEŞŞAR CUMHURİ- YET HALK PARTİSİ Denizli Milletvekili 09 Nisan 2007 Bu maile, Mustafa Balıkçıoğlu şöyle cevap vermiş: ?Bir de Meclis'te ve milletvekilisin. Gerçi Kasım'dan sonra orada olmayacaksın. Bunu da hemşehrin Adnan Bey'den öğrenebilirsin. Klavuzu Baykal olanın...? Altan Aydoğdu adında bir vatandaşın Neşşar'a cevabı ilginç. ?Böyle bir ileti dolaşıyor ortalarda. ?Çocuklarınız neden orada değildin diye sormasın!!? diye.

Armut dibine düşermiş. Bizim çocuklarımız da bize benzer. Bize ne soracaklarını iyi biliyorlardır. Peki o adamların çocukları da onlara şunları mı sormuş acaba? ?Baba niye, masum çocuklara, hamile kadınlara coplarla tecavüz ettin?? ?Baba niye, kola şişesi, falaka sopası, haydar en sevdiğin iş aletlerin?? ?Baba niye sana, Amerikan uşağı, emperyalist ajanı diyorlar?? ?Baba niye sana, hortumcu, yetim hakkı yiyicisi, devlet malı üleştiricisi, din tüccarı, jakoben/ darbeci/ ittihatçı artığı, ihale fesatçısı, eli kanlı faşist katil diyorlar?? ?Baba niye sana, darbe şakşakcısı, postal yalayıcı diyorlar??

?Baba niye sana, kriz dönemi zengini, karaborsacı, tefeci, menfaati için anasını bile satar, başı dara girdiğinde en geri milliyetçi kesilir, başka zaman vatanı soyar diyorlar?? 14 Nisan, güzel bir bahar günü olacak muhtemelen. Alın çoluk çocuğunuzu, eşinizi veya sevgilinizi yanınıza, çıkın atın kendinizi ağacların, otların, çiçeklerin arasına, belki de bir deniz kıyısına. Tam öğlen vakti, kısın gözlerinizi ve kaldırın başınızı güneşe doğru. Hissedin, her güneş ışınının yüzünüzü hafifçe yalayışını ve bir kez daha şükredin, yukarıdaki soruları sormadığınız bir anne- babanızın olduğuna ve muhakkak uğraşın da, çocuklarınız da, size bu soruları sormasın ilelebet.

Ve minnet dolu hislerinizi, yüreğinizden koparıp gönderin özgürlük -eşitlik- kardeşlik için, demokrasi için, sizler daha iyi yaşayasınız diye yıllardır hapislerde çürüyenlere, sakat kalanlara, şehit düşenlere. Saygılarımla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber