Dekandan YÖK'e, Rektör bana mobbing uyguluyor

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kara, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın görev ve yetkilerini kötüye kullandığı ve şahsına mobbing uyguladığı gerekçesiyle YÖK Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Haber Giriş : 05 Aralık 2017 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dekandan YÖK'e, Rektör bana mobbing uyguluyor

İbrahim Talaş / Diriliş Postası

Kara, şahsının orman fakültesi dekanlığına atanmasının ardından birçok sıkıntılar yaşadığını belirterek, rektör Seyit Aydın'ın istifa etmesi yönündeki baskılarına maruz kaldığını bildirdi.

YÖK Başkanlığı'na yazmış olduğu mektupta bir kamu görevlisi olan Rektör Seyit Aydın'ın kamu hizmetinin gereği olarak her türlü keyfilikten uzak, eşitlik ve tarafsızlık ilkesini çiğnediğine değinen Kara, YÖK, dekanlık ve bağlı birimlerin itibarını zedelemekte ve çalışmalarını engellemekte olduğunu belirtti.

Dekan Ömer Kara, dekanlık makamına atanmasının ardından Rektör Seyit Aydın'ın çevresinde bulunan öğretim üyelerini kendisine karşı örgütlediğini ve fakültede aktif halde bulunan ve çalışan komisyonlardan olan staj, satın alma, akademik teşvik ve yayın komisyonlarından istifalarını istediğini vurguladı.

Dekan Ömer Kara, Rektör Aydın'ın Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Yahya Serttürk'e 17 kez soruşturma açtığını ve ceza verdiğini hatırlatarak, Yahya Serttürk'ün de Rektör Seyit Aydın'ın soruşturmalara maruz kaldığını iddia ettiği belgeleri savcılıklara verdiğini söyledi.

Buna göre Serttürk, hakkında verilen kararları idari mahkemeye de taşıdı. Rektörlüğe karşı açtığı 17 davanın 14'ünü kazandı. 3 davası hala sürüyor.

Serttürk'ün kazandığı her dava için üst mahkemeye yapılan itirazlarda reddedildi. İtirazlar ve Danıştay dahil yaklaşık 40 davayı rektörlük kaybetti.

"Sayıştay raporu ile belgeli yolsuzluk var"

15 Temmuz'dan sonra Rektör Aydın'ın bir televizyon programında FETÖ nedeniyle görevden alınan Uşak, Hakkari, Çankırı ve Bolu Üniversitesi rektörlerini hararetli olarak savunduğunu aktaran Kara, "Sayıştay raporu ile belgeli yolsuzluk var" diye konuştu.

Ömer Kara, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup olmaktan tutuklu bulunan üniversite personeline savcılığın rektörlüğe gereği hakkında yazdığı yazıya rağmen 6 ay maaş ödendiğini de ifade etti.

Seyit Aydın hakkında savcılıklara belgeleri ile yapılan 'görevi kötüye kullanma, itibarsızlaştırma, hukuka aykırı emir verme, psikolojik şiddet, evrakta sahtecilik, organize suç teşekkülü oluşturma, ihaleye fesat karıştırma, kamu zararına sebep olma' iddiaları ile ondan fazla suç duyurusu mevcut.

Ayrıca çok sayıda ihbar dosyası da YÖK Disiplin Kurulu'nu harekete geçirdiği söyleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber