Trafikte ceza yiyenler, kişisel alkolmetreye hücum ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Trafik Kanununa göre 50 promil olan alkollü araç kullanma sınırını aşmak istemeyenler için kişisel alkolmetreler satışa sunuluyor.

Uzakdoğu'dan ithal edilen ve çeşitli internet sitelerinde satışı gerçekleştirilen alkolmetreler, alkollü araç kullandıkları için trafikte mağdur olmak istemeyen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Söz konusu ürünün Türkiye Distribütörlüğünü yürüten bir firmanın İthalat Müdürü olan Koray Şenefe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ve ABD'de yaygın olarak kullanılan kişisel alkolmetrelerin, kazaların önlenmesi ve trafik cezalarının azalmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı ve alkolmetrelerin kişisel kullanımının yasalarca engellenmediğini hatırlattı.

CİHAZI SATIN ALANLARIN YÜZDE 80'İ CEZA YEMİŞ

Ürüne sahip olanların yüzde 80'inin alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle daha önce trafik cezası almış kişiler olduğunu anlatan Şenefe, şimdilik sadece internet üzerinden satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Alkolmetrenin 66-360 YTL arasında değişen fiyatlarla satıldığını açıklayan Şenefe, cep telefonu büyüklüğündeki cihazın, sürücünün ne kadar sonra trafiğe çıkması gerektiğini de hesapladığını dile getirdi.

Piyasaya sundukları alkolmetre için şimdiye kadar bin adet sipariş aldıklarını anlatan Şenefe, Azerbaycan, Türkmenistan ve Rusya'dan da sipariş geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber