Alkollü araç kullandı, 1 ay belediyede çalışacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da alkollü araç kullandığı için ehliyetine 2 yıl süre ile el konulan bir TIR sürücüsüne mahkeme tarafından serada çalışma cezası verildi.

2006 yılı kasım ayında arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçen 52 yaşındaki Kasım Gündüz, yolda trafik kontrolü yapan polislere yakalandı. 212 promil alkollü olduğu tespit edilen 30 yıllık şoför Kasım Gündüz'e 520 YTL para cezası kesildi, ikinci kez alkollü araç kullanmaktan yakalandığı için ehliyetine de 2 yıl el konuldu. Görevi başındaki memura mukavemet ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. Evli ve 4 çocuk babası Veysel Gündüz, çıkarıldığı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görevli memura mukavemet etmek suçundan beraat ederken, alkollü araç kullanmak suçundan 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemedeki iyi hali göz önüne alınan Gündüz'e verilen hapis cezası mahkeme heyeti tarafından Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 50. Maddesi'nin 1. fıkrasının F bendinde yer alan "Kısa süreli hapis cezasının yaptırım seçeneklerinden kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma" cezasına çevrildi. Cezasını Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde bir ay çalışarak çekmesine karar verilen Veysel Gündüz'ün belediye temizlik işlerinin özel bir şirkette olması hasebi ile Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışmasına karar verildi.

6 Nisan gününden itibaren Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki seralarda sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında çalışmaya başlayan Gündüz, çiçek bakımı ve seraların temizliği ile uğraşıyor. Haftada bir kez Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şubesi tarafından çalıştığı yerde kontrol edilen Gündüz, 5 buçuk aydan beri alkol kullanmadığını ve bir daha içki içmeyi düşünmediğini söyledi. Alkol kullandığı için büyük pişmanlık duyduğunu anlatan Gündüz, kendisine verilen cezanın yerinde bir ceza olduğunu belirterek "Böylelikle benimle birlikte ailem de cezalandırılmış oluyor. İki yıl boyunca ne yapacağım? Şoförlükten başka hiçbir sanatım yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber