Not sistemini protesto eden öğrencilerle polis arasında arbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'da, Akdeniz Üniversitesinde, not sistemini protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, kendilerini Rektörlük binasına yaklaştırmayan polisle tartıştı. Çıkan arbedede gözaltına alınan 6 öğrenci, savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

AÜ Yerleşkesi'ndeki Olbia Kültür Merkezi önünde toplanan bir grup öğrenci, 1.80 not barajının 2005-2006 öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrencilere

uygulanmaması, çan eğrisi taban notunun 30'a çekilmesi ve bütünleme hakkının sürekli olması konularında üniversite yönetiminin gerekli düzenlemeleri yapması talebiyle bir protesto eylemi yaptı. Kültür Merkezi'nden sloganlar atarak Rektörlük binasına hareket eden öğrenciler, Rektörlük önünde Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin engellemesiyle karşılaştı. Rektörlük binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisle öğrenciler arasında çıkan arbedede M.A, S.B, Ö.E, S.A, T.B. ve Ü.C, gözaltına alındı. Tartışmaların ardından bazı öğretim üyelerinin, öğrencilerin taleplerini üniversite yönetimine iletmek üzere Rektörlük binasına girdiği ve yetkililerle görüştüğü görüldü.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Öte yandan, arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren öğrenciler, çeşitli sloganlar atarak, Rektörlük önünde oturma eylemi yaptılar.

Üniversiteye polisin müdahale edemeyeceğini ve Çevik Kuvvet ekiplerinin üniversiteden çıkarılması gerektiğini belirten öğrenciler, arkadaşlarının serbest bırakılması halinde eyleme son vereceklerini kaydettiler. Gözaltına alınan arkadaşların adli muayene için Antalya Adliyesine götürüldüğünü öğrenen öğrenciler, bu kez Adliye önünde toplandılar.

Burada da çeşitli sloganlar atan öğrenciler, arkadaşlarının savcılık kararıyla serbest bırakılmasının ardından eylemlerine son verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber