CHP ile AKP'nin yayın krizi bitmiyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ile AKP arasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın grup konuşmalarının sona ermeden Meclis TV'deki yayınının kesilmesi ile başlayan ?yayın kavgası?, TRT konusunda devam ediyor.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının tümünün TRT'den yayınlanmasına rağmen Baykal ve diğer muhalefet liderlerinin konuşmalarının yayınlanmamasının ?siyasi eşitliğe aykırı olduğunu? savunarak, tepki gösterdi.

Konuyu yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine getiren Baloğlu, AKP'nin Kızılcahamam kampındaki açılış konuşmasının sadece 8 dakikalık bölümünün yayınlanmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği iddialarını da sordu.

TRT: ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMEDİ

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, CHP'nin sorularına ilginç yanıtlar verdi. Güney, Kızılcahamam kampındaki konuşmasının 8 dakikalık bölümünün yayınlanmasına Başbakan Erdoğan'ın tepki göstermediğini belirtti. Kapanış konuşmasının tamamının yayınlanması ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'dan TRT'ye istek ya da telkin gelmediğini ifade eden Güney, kampın ilk günü Erdoğan'ın konuşmasının 8 dakikalık bölümünün yayınlanarak kesilmesi, ertesi gün ise 70 dakika verilmesinin tamamen TRT tarafından kararlaştırıldığını bildirdi.

SORUŞTURMA AÇILMADI

Canlı yayınla ilgili olarak kurumda soruşturma açılmadığını belirten Güney, ?Sözkonusu canlı yayın, TRT'de 70 dakika sürmüş, konuşmanın Hrant Dink cinayeti ve hükümet faaliyetleri ile ilgili bölümü verilmiş, parti faaliyetlerine ilişkin konular yayınlanmamıştır. Bu konuşmanın hükümet faaliyetlerine ilişkin haber niteliğindeki kısmı canlı olarak verilmiştir. Canlı yayınlanan konuşmanın içeriği tamamen hükümet faaliyetleriyle ilgilidir? dedi.

Güney, 2954 sayılı TRT Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca hükümetin ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin açıklama ve faaliyetlerinin, "haber değeri ve niteliği taşıması" şartıyla TRT'de yayınlandığını kaydeden Güney, TRT'nin özerk ve tarafsız kurum olduğuna işaret ederken, ?Dolayısıyla TRT'nin iktidar partisinin yayın organı olarak kullanılması sözkonusu olamaz? diye konuştu.

CHP, MECLİS TV'YE DE TEPKİLİ

CHP, son grup toplantısında Baykal'ın konuşmasının sona ermeden yayının kesilmesi nedeniyle Meclis TV'ye tepki göstermiş, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, sıkıntıyı TBMM Başkanı Bülent Arınç'a iletmişti. CHP'nin tepkisinden sonra yapılan görüşmelerde, Meclis TV'deki grup konuşmaları ile ilgili olarak liderlere ?esneklik? tanınmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber