Yabancı dansçı için Meclis kulisi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te görüşülen yabancıların çalışma izinleriyle ilgili yasa tasarısı için kulis yapan eğlence sektörü temsilcileri "Bizim kızlar meraklı değil. Çalıştıracak dansçı bulamıyoruz" diyerek "Bir işyerinde çalışan yabancı oranı yüzde 10'u geçemez" maddesine itiraz etti.

YABANCILARIN çalışma izni almalarını kolaylaştıran yasa tasarısı TBMM'de ilginç lobi çalışmalarına sahne oldu. TMMOB yabancı mimar ve mühendis çalıştırılmasına itiraz için TBMM koridorlarında kulis yaparken, eğlence sektörü temsilcileri tersi talepte bulundu.

DANSÇI BULAMIYORUZ TBMM Genel Kurulu'nda bekleyen ve CHP'nin muhalefet ettiği tasarıyı savunan eğlence sektörünü temsil eden dernek yöneticileri, "Bir işyerinde çalışan yabancıların sayısı yüzde 10'u geçemez" maddesine itiraz ettiler. Dernek temsilcileri, "Oran arttırılsın. Kulüplerde çalışacak dansçı kız bulamıyoruz. Türk kızları dansa meraklı değil" diye kulis yaptı.

Yasaya göre yabancıların, çalışmaya başlamadan önce bakanlıktan izin almaları zorunlu olacak. Yabancılara, Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmiş olmaları şartıyla bağımsız çalışma izni verilebilecek. Turizm belgeli işletmelerde, bakanlık tarafından verilen izinle, yabancı uzman personel ve sanatkarlar çalıştırılabilecek. Ancak bu şekilde çalıştırılan yabancı personelin sayısı, toplam personelin yüzde 10'unu geçemeyecek. Bu oran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yüzde 20'ye kadar artırılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber