AKP'ye atamalarda 'kadrolaşma' suçlaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 11:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazılı ve sözlü sınavların tümünü kaldırdığı okul müdür ve müdür yardımcılarının atanmasına ilişkin yeni ?Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği?nin eğitim sendikaları tarafından yargıya taşınması planlanırken, sendikalar yönetmelikle ?kadrolaşmanın tavan yapacağını? düşünüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Nisan 2007'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ?Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği?ne eğitim sendikalarından sert tepkiler geliyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ANKA'ya yaptığı açıklamada eski yönetmeliğe göre yeni yönetmelikte yöneticilerin yer değiştirmelerine ilişkin düzenlemelerin tamamen kaldırıldığını belirtirken, atamaya ilişkin hükümlerin de ?çok sıradanlaştırıldığını" belirtti. Atamalarda hiçbir objektif ölçme ve değerlendirme kriterine yer verilmediğini dile getiren Dinçer, ?Sınav ve diğer kriterleri kaldırmış, okul müdürlerine müdür yardımcılarını, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile valiliklere okul müdürlerini atama yetkisi verilmiştir? dedi.

AKP il ögrütleri atama merkezi olacak

Dinçer, yönetmelikle kadrolaşmanın hedeflendiğini belirterek, ?Okul müdürlerinin büyük bir kısmı, müdür yardımcılarının neredeyse tamamına yakını AKP döneminin kadroları. Bunların isimleri valiliklerin önlerine gittiğinde onaylanmaktan başka hiçbir işlem kalmayacak. Yönetmelik AKP'nin il ve ilçe örgütlerini atama merkezine dönüştürecektir. Çok tehlikeli bir durumdur? dedi. Dinçer, yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuracaklarını söyledi.

BES: kadrolaşma tavan yapacak

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da Bakan Hüseyin Çelik'in birçok uygulamasında olduğu gibi yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinde de okul müdürü ve müdür yardımcılarının atanmalarını siyasetle gelmiş olan milli eğitim müdürlerinin takdirine bıraktığını söyledi. Okul müdürlerinin büyük çoğunluğunu şu andaki siyasi iktidarın onayladığı ve önerdiği yönetici adayları olduğunu söyleyen Avcı, ?Kadrolaşma bu yönetmelikle tavan yapacaktır. 2004 ve 2005 yıllarında yöneticilik sınavını kazanan, kendini geliştiren ve yenileyen nitelikli öğretmenlerin hakkı yenilmiştir" dedi. Avcı, yeni yönetmeliğin öğretmenleri "omurgasızlaştıracak, adam kayırma ve torpil gibi birtakım sosyal hastalıkları güçlendirecek şekilde" hazırlandığını belirtirken, iptal davası açacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber