Rektöre mail yoluyla hakaret davası sonuçlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'a geçtiğimiz yıl e-mail yoluyla hakaret ettiği iddia edilen doçent Ü.S. hakkında açılan hakaret davası sonuçlandı.

Mahkeme, Ü.S.'ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak yeni TCK'nın 231. maddesi gereğince cezası az olduğu için Ü.S hapis yatmayacak. 5 yıl denetim altında olacak olan Ü.S., bu süre zarfında tekrar suç işlediği takdirde hem yeni cezasını hem de almış olduğu 11 ay hapis cezasının infazı gerçekleşecek.

Son söyleyeceği olup olmadığı sorulan Ü.S., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Rektör aleyhine kampanya açtığım iddiası söz konusu değildir. E-maillerin de nereden kaynaklandığını bilmiyorum" dedi.

Konuyla ilgili İ.Ü.'de görev yapan Prof.Dr. Esin Ergin de dinlendi. Ergin, "Sanığın e-mail yoluyla yazdığı iddia edilen yazılar bana gelmemiştir. Rektör aleyhine de kampanya düzenlediği şeklinde bilgim yok. Benim bazı şikayetlerim vardı. Bunu Cumhurbaşkanı'na bildirdim. Bundan dolayı hakkımda soruşturma açıldı. Hakkımda kamu görevinden ihraç edilmem önerildi. YÖK istemedi. Benim yazım kürtçülük veya bölücülük yaptığı yönünde değildi. Üniversite içinde yapılan yer değiştirmelerin ve göreve almaların taraflı yapıldığı şeklindeydi.'

Mahkemenin davayla ilgili söyleyecekleri olup olmadığını sorması üzerine Rektör Parlak ise bir önceki davada söylediklerini tekrar ettiğini belirterek sanığı tanımadığını ancak yapılan eleştirilerin şahsına yönelik ağır ithamlar olduğunu görünce sanık hakkında şikayette bulunduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber