Cüneyt Özdemir'in 'Tahşiye' davasıda tanıklık yapmış

FETÖ'nün Tahşiyeciler grubuna kumpas kurduğu iddiasıyla FETÖ elebaşı Gülen, Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33 sanık hakkındaki gerekçeli kararda, gazeteci Cüneyt Özdemir'in tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2018 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cüneyt Özdemir'in 'Tahşiye' davasıda tanıklık yapmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ''Tahşiyeciler grubuna'' kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 23'ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı davaya ilişkin gerekçeli kararda, tanık sıfatıyla ifade veren Cüneyt Özdemir, örgüt elebaşısı Gülen'in dava konusu diziye müdahale ettiğine ilişkin sözler söylediğini anlattı.

Tahşiyeciler grubuna kumpas davasını karara bağlayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Horasan ile iki üye hakim tarafından hazırlanan 2 bin 898 sayfalık gerekçeli kararda, bir çok tanığın ifadesine yer verildi. Gazeteci Cüneyt Özdemir de tanık sıfatıyla ifade verenler arasında yer aldı.

Tanık Özdemir, ifadesinde Hanefi Avcı ile son kitabı hakkında bir roportaj gerçekleştirdiğini, bu soylesi sonrasında pek cok iddianın ''Gulen Cemaatini'' kapsadığını ve bu nedenle Fetullah Gulen ile de bir roportaj yapmak istediğini belirterek, bu talebinin de kabul edildiğini söyledi.

Özdemir 2010 yılında 4 meslektaşıyla beraber Pensilvanya'ya gittiklerini anlatarak, görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

''(Gülen) Kısa bir gorusme gerceklestirdik, farklı konular konusuldu, ben hic Tek Turkiye dizisini seyretmedim, hayatımda hic seyretmemistim. O donem Bejan Matur Zaman gazetesinde yazan bir meslektasımdı ve Matur'un bir sorusu uzerine bu konu acıldı. Matur dizide ozellikle Kurtlerle ilgili ya da o donem hatırladıgım kadarıyla Israil ile ilgili cok marjinal soylemler oldugu, bundan rahatsız olup olmadıgını Fetullah Gulen'e sordu, o da diziyi takip ettigini ve bu tur marjinal soylemler oldugunda da mudahale ettigini soyledi. Zaten birkac cumlelik bir konuydu, sonra konu degisti, iste Mavi Marmara'ya gecti, 'Israil'in mudahalesi hakkında ne dusunuyorsunuz?' gibi sorular oldu, farklı konular konusuldu, sonrasında donusumde de ben butun bu izlenimlerimi, duyduklarımı, gorduklerimi bir gazeteci olarak hem kendi kose yazısı yazdıgım o donem Radikal gazetesinde yazdım.''

Özdemir'e tanık olarak ifade verdiği sırada heyet ve davanın taraflarınca sorular da yöneltildi.

''Peki bu mudahalenin boyutuyla, onunla alakalı... Yani ne sekilde mudahale ediyormus, yani ona dair herhangi bir sey soylendi mi?" sorusuna Özdemir, ''Bununla ilgili hicbir sey acılmadı, acık soyleyeyim, sadece orada Bejan bu konudan rahatsızlıgını dile getirdi, zaten birkac cumlelik bir konuydu, hemen sonrasında diger konulara gectik, iste Israil meselesi, Turkiye'deki meseleler, onları konustuk.'' cevabını verdi.

Gerekçeli kararda, davaya ilişkin 42 tanığın da ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber