Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları Sıhhiye'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Ankara Şubeler Platformu ve Türk-İş'e bağlı sendikaların bazı Ankara Şubeleri, 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Platformun Dönem Sözcüsü Osman Özyurt, Petrol-İş Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, işçi sınıfının 1,5 asır önce başlayan ''sekiz saatlik iş günü, insanca yaşam, sendika ve grev hakkı'' mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de ve dünyada milyonlarca emekçinin kayıt dışı, sendikasız, sigortasız, sosyal güvencesiz, işçi sağlığı ve iş güvenliği olmaksızın 14-15 saate varan ''kölece çalışma koşullarında düşük ücretle çalıştırıldığını'' ifade eden Özyurt, esnek ve kuralsız, kadrosuz ve güvencesiz çalışmanın giderek yaygınlaştığını dile getirdi.

İnsanca yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için emekçilerin örgütlenme ve sendikalaşma mücadelesinin sürdüğünü anlatan Özyurt, şunları kaydetti:

''Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alındığı, toplu sözleşmeli, grevli sendikal hak ve özgürlüklerin kullanıldığı, işsizlik, açlık ve sefaletin olmadığı, özelleştirme uygulamalarının son bulduğu, eşitlik, kardeşlik içinde yaşadığımız, bağımsız ve demokratik bir ülkeyi, bütün değerleri yaratan emekçi ellerimizle kurmak için herkesi Ankara'da 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'na çağırıyoruz.''

Özyurt, İstanbul Valiliğinin kentte yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarının da kaygı verici olduğunu ifade ederek, ''Ne Taksim, ne de başka bir alanda emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma gününe gölge düşürülmemelidir'' dedi.

Türk-İş'e bağlı TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan ise basın mensuplarının soruları üzerine Türk-İş'e bağlı sendikaların 6-7 şubesinin, KESK Ankara Şubeler Platformu, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerince düzenlenen çağrıya destek vereceklerini bildirdi.

Kılıçdoğan, Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şubelerinin, önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak, Ankara'daki 1 Mayıs kutlamalarına daha geniş katılımın sağlanması yönünde bir karar alınacağı bilgisini verdi.

Açıklamaya katılan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'nda çalışanlara destek vereceklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber