Belediye başkanı hayat kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanık olduğu trafik kazasında kazazedelerin yardımına koşan başkan onların araç içinde sıkıştığını görünce şoke oldu. Ama sukunetini yitirmeyerek kazazedelere moral verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, D-100 Karayolu İzmit Devlet Hastanesi ışıklarında tesadüf ettiği kazada yaralıların yardımına koştu. Araçta sıkışan Kurt ailesinin fertlerini sağlık ve itfaiye ekipleri gelene kadar konuşturan Karaosmanoğlu, hayatta kalmalarını sağladı.

İKİ GÜNDE İKİNCİ KAZA

İzmit'ten Körfez İlçesi'nde yapılan çalışmaları denetlemeye gitmekte olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, iki gün önce Gölcük yolu üzerinde yaşadığı ve yardımına koştuğu kazanın bir benzerine yeniden tanık oldu. D-100 Karayolu İzmit Devlet Hastanesi önündeki ışıklı kavşakta meydana gelen trafik kazasında, İsmet Kurt yönetimindeki 41 FC 487 plakalı otomobil, kontrolden çıktı. Arkadan gelen Yücel Bayram yönetimindeki 41 NU 700 plakalı araç da, kaza yapan araca çarptı.

İLK KOŞAN BAŞKAN OLDU

Çarpmanın etkisi ile sürücü 62 yaşındaki İsmet Kurt, eşi Havva ve oğlu İsmail Kurt araçta sıkıştı. Olay yerinden geçmekte olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, aracını durdurup, yaralıların yardımına koştu. Sürücü İsmet, eşi Havva ve oğlu İsmail Kurt'un araç içinde sıkıştı. Kazaya bilinçli bir şekilde müdahale eden Başkan Karaosmanoğlu, araçta sıkışan Kurt ailesinin fertlerine sürekli moral verip, onlarla konuştu. Başkan Karaosmanoğlu'nun bu çabası olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri gelene kadar sürdü. Yaralıları uyanık tutmayı başaran Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun çabası, yaralıların şoka girip, bilinçlerinin kapanmasını önledi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, Kurt ailesinin üç ferdini araçtan çıkarmayı başararak, hastaneye kaldırdı. Daha sonra hastaneyi arayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaralıların hayati tehlikeyi atlatmasından oldukça sevinç duyduğunu söyledi. İki gün arayla tesadüf ettiği kazalar nedeniyle sürücüleri uyaran Başkan Karaosmanoğlu, küçük bir dikkatsizliğin insan hayatına mal olduğunu, çocukların yetim kaldığını hatırlatarak, herkesin trafik kurallarına uymasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber