Sakarya Valiliği okul gezilerini düzenledi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da Kapadokya'ya geziye giden öğrencileri taşıyan otobüsün kamyonla çarpışması sonucu 33 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından okul gezilerini ikinci bir emre kadar durduran Sakarya Valiliği, gezilere yeni düzenleme getirdi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta yaşanan üzücü kaza sonrası okul gezilerinin yeniden değerlendirildiği ve alınacak ilave önlemlerin belirlenmesi amacıyla okul gezilerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatıldı. Bu kapsamda öğrenci gezilerinde, aşağıda belirtilen esaslara uygun hareket edilmesinin gerekli görüldüğü bildirildi.

Açıklamada dikkat edilmesi istenen hususlar şöyle:

1- Her türlü öğrenci gezisi düzenlenmesinde konuya ilişkin mevzuat olan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin hükümleri zamanında ve titizlikle yerine getirilecektir.

2- Aynı Yönetmeliğin öngördüğü Sosyal Etkinlik Kurul toplantıya çağrılarak konu hakkında bilgilendirilecek, bu kurulun gerekli önlemleri planlayıp uygulaması sağlanacaktır.

3- Öğrenci velileri ile görüşülerek bu konuda görev ve sorumluluk üslenecek Gönüllü Velilerin görevlendirilmesi sağlanacaktır.

4- Öğrenci gezilerinde Yönetmeliğin öngördüğü sürelere titizlikle uyulacak, son dakika telaşı ve aceleciliğine ve buna bağlı ihmallere meydan verilmeyecektir.

5- Öğrenci gezilerinde Yönetmelik hükümlerine ilave olarak;

a- Ucuzluğu nedeniyle eski ve kalitesiz ulaşım araçları kiralanmasından kaçınılacaktır. Araç kiralamalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB tarafından D2 belgesi almış olan araçlar tercih edilecektir.

b- Gerekli dinlenmeyi yapmamış ve üst üste göreve çıkmış şoförlerin görevlendirilmesinden kaçınılacaktır.

c- Seyahatin uzunluğuna göre çift şoförlü araçlar tercih edilecektir. Şoförlerin deneyimli olmaları aranacaktır.

d- Ulaşım araçlarına kapasitelerinden fazla yolcu kesinlikle bindirilmeyecektir.

e- Gezi planlamalarında trafiği uygun güzergahlar ve uygun hareket saatleri tercih edilecek gece ve özellikle sabaha karşı trafikte olunmamasına özen gösterilecektir.

f- İlköğretim okullarının ilk 5 sınıfı öğrencileri için yakın bölge gezileri tercih edilecek, zorunluluk olmadıkça uzun ve yorucu gezilerden kaçınılacaktır.

g- Geziler ve seyahatler süresince görevli yöneticiler, öğretmenler ve veliler görev ve sorumluluk bilinci içinde hareket edecekler, ihtiyaç halinde ulaşımı sağlayan firmaya ve araç şoförüne gerekli uyarıyı yapacaklardır.

h- Gezi programlarının dışına çıkılmayacak, gecikme suretiyle gezinin sonraki bölümlerinde acele edilmesi ihtiyacına meydan vermeyeceklerdir.

i) Okul yöneticilerimiz gerekli görecekleri diğer önlemleri alarak uygulayacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber