Yeşil karta izin şartı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, halen 12 milyon 605 bin kişide bulunan yeşil kartlardan 30 Mayıs 2007 tarihine kadar vize edilmemiş olanların iptal edileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla yayınlanan genelgede; Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanuna dayanılarak yayınlanan genelgede, ?Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb haller dışında) bir yıl geçerlidir. Bir yılın sonunda vize edilmesi gerekmektedir? hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.

Çoğunluğu vizesiz

Genelgede, Yeşil Kart Bilgi Sistemi'nde kayıtlı 12 milyon 605 bin 11 kişinin Yeşil Kart Sağlık Cüzdanı bulunduğu hatırlatıldı ve bunlardan büyük çoğunluğunun vizesiz olduğuna dikkat çekildi. Genelgede ayrıca Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ?iptal edilen ya da vize başvurusu yapılmayan yeşil kartların otomatik olarak sistemden çıkarılması için Sağlık Bakanlığı'na teklifte buluduğu? bildirildi.

30 Mayıs'a kadar...

Bu talep doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Yeşil Kart Bilgi Sistemi'nde 30 Mayıs 2007 tarihi itibariyle tarama yapılacağı ve bu tarihe kadar vizesini yenilemeyen kart sahiplerinin haklarının otomatik olarak bloke edileceği bildirilen genelgede, ?Yeşil Kart sahibi olan kimselerin eczanelerde ve hastanelerde ?hak sahipliği sorgulamaları sırasında' mağdur duruma düşmemeleri için, bir yılı aşan yeşil kart sahiplerinin yeşil kart bürolarına müracaat ederek biran önce yeni vize almaları gerekmektedir? denildi. Genelgede, aksi durumlarda yeşil kartların iptal edileceği ve bu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber