Öğrenci gezi otobüslerine sıkı kontrol

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'den Ankara'ya giden Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinin bulunduğu 10 okul otobüsünü Afyonkarahisar'a 2 kilometre mesafede durduran polis, otobüslerden birinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen ?Yolcu Taşıma Ruhsatı' olmadığını belirledi. Otobüsün yola devam etmesine izin verilmeyince, turu düzenleyen öğretmenler yeni bir otobüs kiraladı. Yeni otobüsün gelişini bir dinlenme tesisinde bekleyen öğrenciler, 1.5 saat sonra yollarına devam edebildi. Evrakı eksik olan otobüs, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi ve 5 bin YTL para cezası kesildi.

13 Nisan'da İzmir'den Kapadokya gezisi için yola çıkan Zafer İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velilerini taşıyan otobüsün Aksaray yakınlarında yaptığı kazada 33 kişinin ölmesi, 29 kişinin ise yaralanmasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yine İzmir'den yola çıkan okul otobüsünde evrak eksik çıktı. Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinin bulunduğu 10 otobüsü, rutin yol kontrolü yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne bağlı ekip şehre 2 kilometre uzaklıkta durdurdu. Otobüslerin evraklarını inceleyen polis, otobüslerden birinin Ulaştırma Bakanlığı'nca verilen Yolcu Taşıma Ruhsatı olmadığını belirledi. Geziye başkanlık eden öğretmenler, tur şirketinin kendilerine bütün evrakların tam olduğunu söylediğini iddia etti. Polislerin yola devam etmesine izin vermediği otobüsle birlikte diğer otobüsler de bir dinlenme tesisine girdi. Geziyi düzenleyen öğretmenler yeni bir otobüs kiralamak için uğraşırken, yaklaşık 1.5 saat bekleyen öğrenciler dinlenme tesisinin bahçesini okul bahçesine çevirdi.

Öğrenciler, yeni otobüs gelince okul gezisine kaldıkları yerden devam ederken, polis belgesi eksik olan otobüsü Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekti. 5 bin YTL para cezası kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber