Sağlık Bakanlığı aşı takvimini genişletti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, aşı takvimindeki menenjit ve çocuk felci aşılarını, difteri-boğmaca-tetanoz karma aşısıyla birleştirme kararı aldı. Sağlık Bakanlığı'nca, aşı haftası çerçevesinde bağışıklama çalışmalarına hız verildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yayınladığı genelgede, il sağlık müdürlüklerinden aşı kayıtlarının gözden geçirilip, aşısız veya eksik aşılı çocukların tespit edilmesini istedi.

Aşı Haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise aşılarını uygun sayı ve aralıklarla almayan çocukların yeterince korunamadığına dikkat çekildi.

Türkiye'de aşıyla her yıl yaklaşık 40-50 bin bebeğin ölümünün engellendiğini belirtilen açıklamada, birleştirme kararı alınan aşılar için ihale sürecinin başlatıldığı ve bu yıl içinde uygulamaya geçilmesinin planlandığı ifade edildi.

Birleştirilen aşılar, tıpkı Avrupa ülkelerindeki gibi 5'li kombinasyon şeklinde bir enjeksiyon içinde dolu olarak alınacak. Böylece bebekler, aşı nedeniyle daha az sıkıntı çekecek. Bağışıklama takvimindeki aşılar ücretsiz uygulanacak. Dünya Sağlık Örgütü ise bu yıl aşı haftasının temasını ''Aşılayın, Önleyin, Koruyun'' olarak belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber