24 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 24 Nisan 2007- Salı

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- TBMM Danışma Kurulu, Bülent Arınç'ın başkanlığında yapacağı toplantıda, cumhurbaşkanı seçiminin oylama turlarıyla ilgili takvimi ele alacak.

- AK Parti, CHP ve ANAVATAN Meclis grup toplantılarında cumhurbaşkanı seçimi ve son gelişmeler değerlendirilecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Jock Stirrup ile Genelkurmay Karargahı'nda bir araya gelecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası ve Gazi Üniversitesi tarafından Ankara'da düzenlenen "AB Sürecinde Kayıtlı Ekonomiye Geçiş" konulu panele katılacak.

5- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi"nin tanıtım toplantısına katılacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "esnaf ve sanatkar veri tabanı" yaratılması için Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu arasında Ankara'da yapılacak "işbirliği protokolü" imza törenine katılacak.

7- Slovenya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Karl Erjavec, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, "Eğitim Günleri Fuarı"nın açılışı ile "Türk Telekom Okulları Sözleşmesi" imza törenine katılacak.

9- Trans Anadolu Ham Petrol Boru Hattı Projesi'nin (Samsun-Ceyhan) temeli, Adana Ceyhan Gölovası köyünde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile İtalya Endüstri Bakanı Pier Luigi Bersani'nin de katılacağı törenle atılacak.

10- Çanakkale Savaşları'nın 92. Yıldönümü, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde yapılacak törenle kutlanıyor.

- Törene Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da katılıyor.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Emniyet Genel Müdürlüğüne giysi, silah, mühimmat ve teçhizat alımının ertesi yıla geçen yüklenmeler kapsamına alınmasını öngören tasarı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, sera faaliyetinde kullanılmak üzere yapılan tesislerin, bina inşaat harcından istisna tutulması öngören yasa teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu ile İzmir Üniversiade Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulunun hesapları denetlenecek.

12- UNDP Başkanı Derviş Bulgaristan'da...

- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev ile birlikte Sofya Üniversitesinde "Avrupa Birliği'nin yeni üye ülkelerinin globalleşme ortamındaki ekonomik ve sosyal sorunları" konulu açık oturuma katılacak.

13- Orman yangınları ile mücadele toplantısı...

- Antalya'da başlayacak ve açılışını Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin yapacağı toplantı çerçevesinde, ormanlık alanda yangın söndürme tatbikatı da gerçekleştirilecek.

14- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belkahve bölgesindeki taş ocaklarının taşınması protokolü imza törenine katılacak.

15- Toplantı... Tören... Konferans...

- Gaziantep Üniversitesinin 20. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında "TBMM'nin Açılışı ve Milli Egemenlik" konulu konferans yapılacak.

- Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türkiye'de Azınlıklar" konulu açık oturum Antalya'da yapılacak.

- Sakarya Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk Selvi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde "Ermeni iddiaları ve gerçekler" konulu konferans verecek.

- İGDAŞ tarafından düzenlenen Uluslararası Doğal Gaz İşletmeciliği Sempozyumu, İstanbul'da yapılıyor.

- Almanya'nın Hannover kentinden gelen ticaret heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odasında sanayicilerle bir araya gelecek.

- Balıkesir Sanayi Odası ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, İzmir'de "Türkiye ve Dünya Ekonomisi Nereye Gidiyor" konulu sohbet toplantısına katılacak.

- Doğu Karadeniz Hizmet ve Kalkınma Birliği Encümen Toplantısı, Trabzon Valisi Nuri Okutan başkanlığında yapılacak.

- İzmir Deniz Ticaret Odasının meclis toplantısı yapılacak.

16- Usulsüz sorgulamaya son...

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu kişilerin usulsüz mali sorgulamaya tabi tutulmasının ardından veri sistemi sil baştan yenileniyor.

- Artık her isteyen cumhurbaşkanı, başbakan gibi kişiler için sorgulama yapamayacak. Hazırlanacak VIP listesindeki isimler için ancak izinle sisteme girilebilecek.

17- TİGEM işletmelerinin özel sektöre kiralanmasına fren...

- 30 yıllığına kiraya verilen 13 işletmede, firmalar, taahhüt ettikleri yatırımı yapmakta yavaş davranınca diğer işletmelerin kiraya verilmesi işlemi askıya alındı.

- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), yatırım takvimine uymayan 5 firmaya uyarı yazısı gönderdi.

18- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda mücadele, 4 kentte yapılacak 4 maçla tamamlanıyor.

19- Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı öncesi İstanbul Valiliği'nde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapılacak.

20- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İngiltere'de Manchester United ile AC Milan karşılaşacak.

21- Kadıköy, Beşiktaş'a deplasman değil...

- Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş, ezeli rakibiyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı son 6 maçta da yenilmezken, 3 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

- Beşiktaş, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı toplam 41 maçın 18'ini kazanırken, 12 kez berabere kaldı, 11 karşılaşmada ise sahadan yenik ayrıldı.

22- Kupada derbi maça doğru...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son 10 maçta siyah-beyazlılar 5, sarı-lacivertliler 2 galibiyet alırken, 3 maç da berabere sonuçlandı.

- Ezeli rakiplerin son 10 randevusunda Beşiktaş 18, Fenerbahçe ise 15 gol attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber