Sahte sürücülere 'kırmızı ışık' operasyonu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, sahte belgelerle ehliyet sınavına girmek istedikleri iddia edilen ve aralarında bu kişilere sahte belge temin eden sürücü kursu sahiplerinin de bulunduğu 11'i kadın 106 kişi polisteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eminönü ve Beşiktaş ilçelerinde 2 sürücü kursunun bazı kişilere, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu sınavına girmeden yerlerine 'joker' diye tabir edilen kişileri sokarak ehliyet aldıklarını belirledi. Bu kişilerin kursa girecek kişilere sahte belge ve kimlik düzenledikleri ve karşılığında kursiyerden para da aldıkları ihbarı üzerine operasyon gerçekleştirildi.

'Kırmızı Işık' adı verilen operasyona İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri de katıldı. Sınavın yapıldığı cumartesi günü 12 okulda bulunan salonlara sınav saatinde operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 2 sürücü kursu sahibi ile başkalarının yerine sınava giren 112 kişi gözaltına alındı. Çevik Kuvvet polislerinin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, serbest bırakılırken 11 kadın 106 kişi öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Mali Şube Ekipleri yapılan işyeri aramalarında da 7 adet çeşitli kurum ve kuruluşa ait sahte mühür, 18 adet değişik kurum ve kuruluşa ait kaşe, 106 adet sahte nüfus cüzdanı, 317 adet sınava giriş belgesi, 292 adet sürücü belgesi müracaat dosyası, 9 sürücü belgesi, 4 adet numaratör, 3 bilgisayara da el konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber