Şener: Vergi oranları düşürülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, vergi oranlarını düşürme eğiliminin önümüzdeki günlerde devam ettirileceğini belirterek, ?Gelinen nokta yeterli değil? dedi.

Şener, Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen ?AB Sürecinde Kayıtlı Ekonomiye Geçiş? konulu panelde yaptığı konuşmada, kayıtdışılığın firma bazında da, ülke bazında da sermayenin büyümesini engelleyen temel olgulardan biri olduğunu söyledi.

Kayıtdışılığın yaygın olması durumunda devletin gerekli vergileri alamayacağını ve başka kaynaklardan telafi edileceğini anlatan Şener, bu durumun da vergi sisteminin mükellefler üzerinde haksız yük haline dönüşmesine neden olduğunu ifade etti.

Şener, daha çok vergi ödemesi gerekenden bunun tahsil edilememesi durumunda, devletin vergi yükünü artırmasının vergi adaleti ile çeliştiğini kaydederek, Türk ekonomisinin kendi performansını mükemmel kullanabilmesi için kayıtdışılığın kaldırılmasının gerektiğine işaret etti.

Kayıtdışılığın kaldırılmasının bir formül ile izah edilmesinin mümkün olmadığını belirten Şener, bu durumun sihirli değnek ile dokunarak çözümlenebilecek bir durum olmadığını anlattı. Şener, kamuoyunda, toplumda da bu bilincin gelişmesi ve aktif hale gelmesinin gerektiğini kaydederek, toplumun denetimi de üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Vergi oranlarının teorik bakış açıları ile düşürülemeyeceğini de ifade eden Şener, kamunun finansman dengeleri elverdiği sürece vergi oranlarının azaltılmasının temel hedef olması ve gerçekleştirilmesinin gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber