Faturalardan alınan ayrıntı ücretine tepki

Haber Giriş : 24 Nisan 2007 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, Türk Telekom'un ve GSM operatörlerinin düzenledikleri faturalardan ayrıntı ücreti adı altında ücret talep etmelerinin yasal olmadığını belirtti.

Bol, ?Tüketiciden haksız olarak yıllardır tahsil edilen bu bedeller, yasal faizleriyle birlikte tüketicilere iade edilmelidir? dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, yaptığı açıklamada, Türk Telekom'un ve GSM operatörlerinin, ayrıntı içeren faturalardan ücret talep ettiklerini belirtti. Bol, Vergi Usul Kanunu'nun 230'uncu maddesine göre Türk Telekom'un ve GSM operatörlerinin, yasal zorunluluk olarak faturalarda hizmetin süresini ve bedelini belirtmek zorunda olduklarını söyledi. Tüketicilerin ayrıntı belirtilmeyen faturalarla operatörlere güvenmek zorunda olmadıklarını kaydeden Bol, tüketicilerin ayrıntılı faturalarda görüşmelerin başlama ve bitiş sürelerini görerek, doğruluğunu kontrol edebilmeleri gerektiğini ifade etti. Bol, iletişim şirketlerinin, ayrıntı bilgilerini zorunlu olarak faturalarda göstermesi gerektiğini vurguladı.

?HAKSIZ KAZANÇ TÜKETİCİYE ÖDENMELİ?

Bol, ?Tüketicilerden elde edilen haksız ayrıntı ücreti bedelleri, yasal faizleriyle faturalardan düşerek iade edilmelidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber