Gündemden önemli başlıklar

Haber Giriş : 25 Nisan 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL'ÜN DESTEK ARAYIŞI SÜRÜYOR

-Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterilmesinin yankıları sürerken, destek ve 367 arayışı sürüyor.

-Gül bu çerçevede, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve Bağımsız Milletvekilleri ile de görüşecek.

-CHP, Genel Kurul toplantısına girmeme konusundaki kararlılığını sürdürürken, ANAVATAN ile DYP, tutumlarını bugün netleştirecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ortak hareket etme kararı alan Anavatan Partisi ve DYP'nin yetkili organları, bugün toplanıyor.(Saat:13.00/14.00)

-10 günlük Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuru süresi de bugün saat 24.00'de sona eriyor. Gül ve AKP'li Ersönmez Yarbay'ın adaylığı dışında henüz bir resmi başvuru bulunmuyor.

-ANAYASA MAHKEMESİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

-Anayasa Mahkemesi'nin 45'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar katılacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, törende konuşma yapacak.(Saat:10.30)

-Anaya Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü sebebiyle verilecek resepsiyona, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak. Resepsiyona, yüksek yargı organlarının başkan ve üyelerinden de geniş katılım olması bekleniyor.(Saat:20.00)

-AİHM BAŞKANI COSTA ANKARA'DA

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara'da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Jean Paul Costa ve beraberindeki heyeti, Köşk'te kabul edecek.(Saat:14.30)

-İRAN MİLLİ GÜVENLİK KONSEYİ SEKRETERİ'NİN ANKARA TEMASLARI

-İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Larijani ile AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Ankara'da bir araya gelecek. Görüşmede İran nükleer programına ilişkin müzakerelerin yeniden başlaması konusu ele alınacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Larijani ile Resmi Konut'ta öğle yemeğinde bir araya gelecek.(Saat:13.00)

-GÜL'E AKP'DEKİ EN YAKIN İSİM KONUŞTU

-Abdullah Gül'ün ortaokuldan itibaren en yakın arkadaşı ve eniştesi olan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Sayım Tekelioğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için, ?O, her zaman liderdi. Başbakanlığı sürpriz değildi, Cumhurbaşkanı adaylığı da sürpriz olmadı? dedi.

-ERTUĞRUL GÜNAY'DAN BAYKAL'A TEPKİ, GÜL'E DESTEK

-Yeni Siyaset Girişimi öncülerinden Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, basın özgürlüğü konusunda takındığı tutumu ?çifte standart? olarak değerlendirirken, Nokta Dergisi'ne sahip çıkılmamasından yakındı. Günay, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını ise, ?Türkiye'nin ihtiyacı olan barıştırıcı, bir Cumhurbaşkanı profili oluşturacağını umut ediyorum. Türkiye toplumunun özgürlüklerin gelişmesine, sosyal adalete, bu anlamda eşitlik ve dayanışma duygusunun güçlenmesine çok ihtiyacı var. Sayın Gül'ün bu duyguların gelişmesine ve toplumumuzda kökleşmesine kaktı yapacak bir siyaset dili oluşturmasını temenni ediyorum? sözleriyle değerlendirdi.

-DR. ÇİTLİOĞLU: ?CHP CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSUNDA TAKTİKSEL HATA YAPTI?

-Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Koordinatörü ve ASAM Danışmanı Dr. Ercan Çitlioğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı aday süreci boyunca yanlış bir strateji izlediğini savundu.

-Çitlioğlu, ?Oyların yüzde 33'ünü alarak Meclis'teki sandalyelerin yüzde 66'sını alan ve iktidarının bitimine 5 ay kalan bir partinin Cumhurbaşkanı'nı seçmesinin doğru olup olmayacağının tartışılacağı yerde, olayın kişilere endekslenmesi taktiksel bir hatadır? dedi.

-AKP KURUCUSU TAMER YİĞİT KURTLAR VADİSİ'NE İNDİ

-?Kurtlar Vadisi-Terör? dizisinin milliyetçi duyguları güçlendireceği ve yaklaşan seçimlerde AKP'ye oy kaybettireceği ifadelerinin, ?dizinin hükümetin baskısı ile kaldırıldığı? iddialarını gündeme getirmesinin ardından, AKP kurucusu Tamer Yiğit, Kurtlar Vadisi-Pusu'da önemli bir rolle gündeme geldi. Yiğit, kardeşini faili meçhul bir cinayete kurban veren Toros ailesinin reisini canlandıracak.

-GP'NİN GÖZÜ DYP-ANAVATAN FLÖRTÜNDE

-Son seçimin sürpriz partisi GP'nin gözü, DYP-ANAVATAN arasındaki birleşme flörtünde. İddialara göre, GP olası bir işbirliğine sıcak bakıyor.

-MMO: "SAĞLIK OCAKLARINI KAPATMAYIN"

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası, düzenlediği ?4'üncü İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi?nin sonuç bildirgesini yayınladı. Sonuç bildirgesinde, sağlık ocaklarının kapatılmaması, genel sağlık sigortası ve aile hekimliği uygulamasından vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

-BDDK, BASEL 2 MESAİSİNDE

-G10 ülkeleri için tasarlanan Basel 2, Türkiye'ye ek maliyet getirecek. Bununla ilgili çalışmalar, BDDK'nın gündem maddeleri arasında birinci sırada yer alıyor.

-BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de, 2008 yılında geçilmesi planlanan Basel 2'nin öncelikli gündem maddeleri olduğunu bildirdi.

-BDDK'NIN FAİZ GELİRLERİ DÜŞTÜ

-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, kurum fonlarında elde ettiği faiz geliri 2006 yılında düştü.

-TÜRKİYE GENİŞBANT İNTERNETTE SONDAN İKİNCİ

-Türkiye, OECD'nin açıkladığı son rakamlara göre, 30 OECD ülkesi arasında genişbant internet kullanımında sadece Meksika'yı geride bırakarak sondan ikinci oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber