Abdullah Gül'ün adaylığının açıklanmasıyla '9 kanat'tan yapılan değerlendirme, tebrik, uyarı ve gelişmeler...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için adaylığının açıklanmasından sonra nasıl bir tablo ortay açıktı? Kim tebrik etti, kim siyasi karalamalarına devam etti, kim sözünden döndü, kim onayladı, kim uyardı. İşte tüm bu soruların yanıtı dün AKP'nin Müstakbel Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü resmen açıklaması sonrasından bugün saat 14:00'e kadar yaşanan gelişmeleri kapsayan tabloyu gözler önüne sermek istedik.

İşte Müstakbel Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü başta Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri ve cumhurbaşkanı adayları, asker kanadı, siyaset kanadı, sendika ve sivil toplum kuruluşları, odalar, dış basın, akdemik çevre ve son olarak ekonomideki dalgalanmalara kadar tüm yönleriyle çıkan haberler doğrultusunda irdeliyoruz:

1-Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen açıklanması ve sonrasındaki diplomasi trafiği: Gül'ün sunuluşu, teşekkürü, bakanların ve milletvekillerinin tebrikleri, Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu, siyasi liderlerle ve bağımsız milletvekilleriyle görüşmeleri ve cumhurbaşkanlığı adayları, siyasi partiler ve partiden ilk tepkileri konu alan haberlere ulaşmak için tıklayınız.

2- Bakanlar ve Diğer Cumhurbaşkanlığı adayları ve tepkiler: Kabinen'nin Gül'ün adaylığına yönelik olumlu ve olumsuz görüşleri, diğer adayların görüş ve çağrıları ve gelen ilk olumsuz tepkilere ulaşmak için tıklayınız.

3-Siyaset kanadının açıklamaları ve tepkileri: Siyasi parti Liderleri başta Deniz Baykal olmak üzere, Uğur Mumcu, Mehmet ağar, Zeki Sezer, Recai Kutan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, tepkileri ve tebriklerine yönelik haberlere ulaşmak için tıklayınız.

4- Asker kanadının tepkileri: Büyükanıt 'ın Gül'ü tebrik etmesi'nin yalanlanması ve asker kandının yorumlarına ulaşmak için tıklayınız.

5-Sendikaların açıklamaları, tepki ve tebrikleri: TİSK, KESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ olamk üzere Konfederasyon ve sendikaların tebrik ve açıklamalarına yönelik haberlere ulaşmak için tıklayınız.

6- Sivil toplum Kuruluşları, Odalar ve Derneklerin tepkileri: Sivil Toplum Örgütleri, odalar ve TÜSİAD gibi Denklerin açıklamalrı ve uyarılarına yönelik haberlere ulaşmak için tıklayınız.

7-Akademisyenlerin Görüşleri: Çok seslilik adına bir kişi de olsa Bahçeşehir Üniversitesi'nde Stratejik Araştırmalar Merkezi Koordinatörü ve ASAM Danışmanı Dr. Ercan Çitlioğlu'nun değerlendirmesi, CHP'yi yanlış streteji üzerine konuşlanmasını konu alan haberlere ulaşmak için tıklayınız.

8- Dünya'da, Dış basın ve AB çevreleri ve Çeşitli Gruplar tarafından tepkiler ve açıklamalar: Dünya basını'nda yani yabancı medya'da BBC, DEUTSCHE WELLE gibi gazetelerde ve Dünya çapında etkin olan AB çevreleri, AP Sosyalist Grubu ve ABD Dışişleri Sözcüsü dahil olmak üzere görüş, tebrik ve değerlendirmelerine ulaşmak için tıklayınız.

9-Gül'ün Adaylığının Ekonomik Yansımaları: Ekonomi'de borsa ve döviz kurlarındaki hareketliliğin değerlendirilmesine yönelik haberlere ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber