Affedilen teröriste yeni hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2007 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan ancak Cumhurbaşkanı Sezer tarafından affedilen bedensel engelli terörist, terör örgütü PKK adına yeniden faaliyet yürüttüğü iddiasıyla yargılandığı ikinci davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

''Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak'' suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilen bedensel engelli terörist, serbest kaldıktan sonra terör örgütü PKK adına yeniden faaliyet yürüttüğü iddiasıyla yargılandığı ikinci davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık Mürşit Aslan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar Hamit Çelik, Ali Fidan ve Masum Özçelik hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkili Mürşit Aslan'ın bulunduğu fiziki konum itibariyle söz konusu faaliyetleri yürütecek durumda olmadığını savunarak, beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan sanıklar Mürşit Aslan ve Hamit Çelik'in 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, diğer sanıklar Ali Fidan ve Masum Özçelik'in ise beraatına karar verdi.

CUMHURBAŞKANI AFFETMİŞTİ

Mardin'in Derik ilçesinde, 1991 yılında Kaymakamlık lojmanı ve İlçe Emniyet Amirliğine yönelik gerçekleştirilen ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırının ardından kaçan terör örgütü üyesi Mürşit Aslan, ilçe çıkışındaki çalılık alanda üzerinde 1 adet mavzer marka tüfek ve 1 adet tabanca ile yaralı olarak yakalanmıştı. Hakkında Diyarbakır 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açılan sanık Aslan, yapılan yargılamanın ardından ''Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Çatışmada yaralanması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Aslan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mektup göndererek ''af'' talebinde bulunmuştu. Aslan, özründen dolayı affedilince 13 Nisan 2001 tarihinde serbest bırakılmıştı.

YİNE YAKALANDI

Cezaevinden çıktıktan bir süre sonra Aslan'ın adı bu kez Mardin'de terör örgütü adına komite kurma suçuna karışmıştı. Güvenlik güçlerince yakalanan bir örgüt üyesinin ifadeleri doğrultusunda yeniden gözaltına alınan Aslan, çıkarıldığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Yargılanma sürecinde Aslan, Mardin'de beraberinde Abdulkadir Bahçeci, Doğan Bahçeci ve Serdar Gülçin ile terör örgütü PKK adına R.K'den 10 bin YTL talebinde bulunmuş, R.K'nin şikayeti üzerine, para teslimatının yapıldığı sırada operasyon düzenleyen jandarma ekiplerince suçüstü yakalanmıştı. Yakalanan kişilerin, R.K'den aldıkları parayı, terör örgütüne gönderilmek üzere Mürşit Aslan'a vereceklerini söylemeleri üzerine Aslan, üçüncü kez hakim karşısına çıkarılmıştı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen yıl ''Örgüte bilerek, isteyerek yardım toplamak'' suçundan yargılanan sanıklardan Mürşit Aslan 7.5 yıl, Abdulkadir Bahçeci ve Serdar Gülçin de 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanık Doğan Bahçeci hakkında da beraat kararı verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber