Halkbank 20 Milyar $ eder

Haber Giriş : 25 Nisan 2007 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ATO Başkanı Sinan Aygün, Halkbankası'nın piyasa değeriyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını, bankanın aktif büyüklüğü göz önüne alındığında değerinin 15-20 milyar dolar arasında değişeceğini söyledi.

-TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül ise bütün bankaların gözünün Halk Bankası'nda olduğunu belirterek, 5 milyar dolarlık değerin ancak bankanın binalarının edeceğini ifade etti.

ANKARA(ANKA)-Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Halk Bankası'nın piyasa değeriyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını, bankanın aktif büyüklüğü göz önüne alındığında değerinin 15-20 milyar dolar arasında değişeceğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Kadir Akgül ise bütün bankaların gözünün Halk Bankası'nda olduğunu belirterek, 5 milyar dolarlık değerin ancak bankanın binalarının edeceğini ifade etti.

ATO Başkanı Sinan Aygün ve TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül, ANKA Ajansı'na, Halk Bankası'nın piyasa değerinin 5 milyar dolar olduğu yönündeki söylemleri değerlendirdi.

ATO Başkanı Aygün, Halk Bankası'nın yüzde 1'i büyüklüğündeki bankalara bile 2-3 milyar dolarlık piyasa değeri biçildiğine işaret ederek, Halk Bankası'nın değerinin 15-20 milyar dolar arasında değiştiğini ifade etti. Aygün, Halk Bankası'nın satış süreci tamamlandıktan sonra yabancı paylarının hakim konuma gelebileceğine işaret ederek, böyle bir satış sonucunda KOBİ ve esnafın arkasında kimin duracağı sorusunun sorulması gerektiğini söyledi. Aygün, "Kriz ortamında esnafa ve KOBİ'lere kim sahip çıkacak?" diye sordu. Bu kapsamda banka hisselerinin satış yönteminin halka arz olması gerektiğini kaydeden Aygün, bütün ülkelerde esnaf ve KOBİ'leri destekleyen bir bankanın olduğuna da dikkat çekti.

AKGÜL: SADECE BİNALAR 5 MİLYAR DOLAR

TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül konuyla ilgili olarak, Halk Bankası'nın sadece binalarına bakarak değer biçmenin yanlış olduğunu söyleyerek, "Halk bankası'nın sadece binaları 5 milyar dolar eder" diye konuştu. Akgül, Halk Bankası'nın müşteri potansiyeline ve aktif büyüklüğü dikkate alındığında bile değerinin 5 milyar dolar olmadığının anlaşılabileceğini vurguladı.

Halk Bankası'nın 1.5 milyon esnaf müşterisi olduğuna dikkat çeken Akgül, bu nedenle de birçok yerli ve yabancı bankanın gözünün Halk Bankası'nda olduğunu ifade etti. Akgül, böyle bir ortamda bankaya bu kadar düşük bir değer biçilmesinin gerçekçi olmadığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber