THY, Anadolu Üniversitesi ile hostes okulu açacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY, Türkiye'nin ilk 'host ve hostes' yetiştiren okulunun açılması için çalışma başlattı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Anadolu Üniversitesi rektörüyle görüştüklerini ve 'olur'unu aldıklarını söyledi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2007 yılında yüzde 25 büyüme hedeflediklerini ve kaliteyi artırmaya odaklandıklarını belirterek, "Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile Sivil Havacılık Yüksek Okulu'na host ve hostes yetiştirilecek bir bölüm açılması için görüşüyoruz" dedi.

Bunun Türkiye'nin ilk host ve hostes yetiştirilen okulu olacağını söyleyen Kotil, havacılık sektöründeki hızlı büyüme sonrası eğitimli personele ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yıldız operasyonu

THY içinde personeli sürekli eğitime tabi tuttuklarını ifade eden Temel Kotil şunları söyledi:

"Sunulan hizmetleri, uluslararası Skytrax ölçümlemesiyle ölçüyoruz. Devamlı uçan 100 müşterimiz gönüllü denetim yapıyor, ayrıca gizli müşteri servisiyle anlaştık, onların raporlarını da her ay değerlendiriyoruz. Verdiğimiz hizmette Skytrax ölçümlemesine göre ortalama 3 yıldız aldık. Amacımız 5 yıldıza ulaşmak."

THY, Business Class hizmetlerinde 4 yıldız, ekonomi sınıfında ise 3 yıldız aldı.

THY'nin yıldızla değerlendirilen hizmetlerinden bazıları şunlar:

Check-in, kabin güvenlik prosedürü, konfor, battaniye, yastık, havlu, gazete, dergi, koltuk rahatlığı, personel davranışları ve ikram kalitesi.

axeko023.jpg

Dışarıda büyüyor

Geçen yıl 24 yeni hat açarak bir dünya rekoru kırdıklarını vurgulayan Kotil, Asya ve Avrupa arasında İstanbul'u merkez yapma yolunda ciddi yol kat ettiklerini söyledi.

Kotil, geçen yıl Uzakdoğu'dan 920 bin yolcu, Avrupa'dan da 5 milyon yolcu taşıdıklarını bildirdi.

Çinlileri Avrupa'ya taşıdıklarını ifade eden Kotil, "Haftada 7 uçuş hakkımız var. 270 koltukla 'ful' uçuyoruz. 21 kez uçmak istiyoruz. Uzakdoğu'da yüzde 50 büyüdük. Biz dışarıda büyüyoruz" dedi.

2003 yılında dünya pazarının yüzde 0.59'una sahip olan THY, pazar payını 2005 yılı sonunda yüzde 1.1'e taşıdı. Üç yılda pazar payını yüzde 80 artıran şirketin hedefi, 2008'de yüzde 1.5 pazar payına ulaşmak.

185 milyon YTL kâr

THY'nin internetten bilet satışları yüzde 25 artarak toplam satışlarının yüzde 5'ine ulaştı. Müşterinin kendisinin gerçekleştirdiği check-in işleminde ise yüzde 200 artış oldu.

Bu arada THY'nin önceki gün yapılan genel kurul toplantısında, SPK mevzuatına göre hazırlanan bilanço hesabında 2006 yılını 185.7 milyon YTL net kârla kapattığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber