Gümrük Müsteşarı Saygılıoğlu görevden alınıyor

Haber Giriş : 11 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Hükümeti, 57`nci Ecevit hükümeti döneminde de bu görevi yürüten Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu`nu görevden alıyor. Edinilen bilgilere göre, bağlı olduğu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen`le ``çalışmada uyum sorunu yaşadığı`` ileri sürülen Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu`nun görevden alınması için düğmeye basıldı. Saygılıoğlu`nun ``görevden alınmasına`` ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in onayı için Çankaya Köşkü`ne gönderildiği bildirildi.

SAYGILIOĞLU DEVRİ SONA ERECEK

Cumhurbaşkanı Sezer`in kararnameye onay vermesi halinde, Saygılıoğlu`nun, 57`nci Ecevit hükümeti döneminde, ANAP lideri Mesut Yılmaz`ın da isteği üzerine Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler tarafından bu göreve getirilmesiyle başlayan ``gümrükte Saygılıoğlu devri`` sona erecek.

ANAP`TAN AKP`YE

57`nci hükümet döneminde ``ANAP`ın bürokratı`` olarak nitelendirilen Saygılıoğlu, AKP`nin yükselişe geçmesiyle birlikte bu partiye yaklaşmış ve 3 Kasım seçimlerinde Erzurum milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmişti. Ancak AKP`nin aday göstermediği Saygılıoğlu yeniden Gümrük Müsteşarlığı`na geri dönmüştü. Saygılıoğlu`nun görevden alınmanın ardından, akademik alanda çalışmak üzere üniversiteye geri döneceği belirtiliyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber