Vali Güler: Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Nisan 2007 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstansul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini yineledi. Güler, "Taksim'e giriş çıkış kapalı olacak mı?" sorusuna da, "kanunsuz eyleme karşı her türlü tedbiri alırız " şeklinde cevap verdi.

Muammer Güler, İstanbul Valiliği'nde Bakırköy'de takas yoluyla inşaa edilecek 13 okulun protokol imza töreni sonrası basın mensuplarının 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili sorularını cevapladı. Güler, DİSK Genel Başkanı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlama talepleriyle ilgli olarak "Kanunsuz hiç bir eyleme izin vermeyeceğiz " dedi.

Taksim'de kutlama talebinde bulunanlara yasalara saygılı olmaya davet eden Güler, "2911 sayılı kanun gereğince gösteri ve mitinglerin yerleri daha önceden belirlenmiştir. Bu konuyla ilgili bir gerginliğin yaratılmayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"O gün Taksim'e giriş çıkış kapalı olacak mı?" şeklindeki soruya ise Güler, "Kanunsuz bir eyleme karşı her türlü tedbiri alırız" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber