Muharrem İnce'nin adaylığı iptal edilebilir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2018 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muharrem İnce'nin adaylığı iptal edilebilir

Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delegelerin bir kısmının mükerrer imza attığı, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı gere çektiği ortaya çıktı. 166 imzadan 49'unun mükerrer çıkması durumunda İnce'nin aday olamama ihtimalinden bahsediliyor. Peki mükerrer imza nedir? Yani bazı delegelerin hem Muharrem İnce'nin adaylığı hem de bir başka adayın adaylığı için imza verdiği anlamına geliyor. Bu 49 imzanın geçersiz sayılması durumunda, iki delegenin de imzasını geri çekmesi nedeniyle İnce'nin topladığı imza sayısı 115'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

Peki ne olacak? Böyle bir durumda tüzük gereği divan, mükerrer imza atan delegeleri çağırarak tercihinin hangi aday yönünde olduğunu soracak. Eğer 49 delegenin sadece 11'i bile imzasının Muharrem İnce'nin adaylığına destek olarak kullanılmasını isterse İnce'nin adaylığı netleşecek.

Gürsel Tekin: (Mükerrer imza) Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek.

Muharrem İnce, "İmza ile ilgili bir sıkıntım yok. Bu iddialara şaşkınım" dedi.

Öte yandan partililerin Kurultayı takip etmeleri için Arena'nın bahçesine kurulan dev ekran da bozuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber