Çiçek: Bazı milletvekillerine tehdit mesajları geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yarın ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kimi bağımsız milletvekillerine kimi kanallardan, "yarın meclise gitmeyin, bu vatana ihanet olur, evlat acısı çekmek istemiyorsanız" biçiminde tehdit mesajları geldiğini bildirdi. Çiçek, konunun İçişleri Bakanlığı'nca incelendiğini, mesajların nereden geldiğinin gerekirse açıklanacağını kaydetti.

CNN TÜRK Televizyonu'nun canlı yayında soruları yanıtlayan Çiçek, cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 çoğunlukla ilgili sorular üzerine, konuya hukuk açısından bakılması durumunda bir sorun olmadığını söyledi.

Çiçek, "Meclis tutanakları ve tarihsel yoruma bakınca da ortada bir tereddüt yok. Herkes, iktidar karşısında hukuku zorlayarak bir yorum getirmeye çalışıyor" dedi.

Çiçek, yarın yapılacak ilk tur oylamada 367'yi bulamama gibi bir endişeleri olmadığını anlattı.

Bu biçimde bir muhalefetin, CHP'nin eski geleneği olduğunu savunan Çiçek, "Boykot yapmak. Rahmetli Turgut Özal döneminde de ortaya koydu. Bildiği yol budur. Bunu yine ortaya koymaya çalışıyor" dedi.

Türkiye için zamanın çok önemli olduğunu, cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesini ve ondan sonra diğer işlere bakılması gerektiğini belirten Çiçek, zamanın ülke ve demokrasi için bir fırsata dönüştürülebileceğini kaydetti.

İşbirliği durumunda üniversite, YÖK, siyasal etik, Seçim Yasası gibi konularda çalışmaların yürütülebileceğini ifade eden Çiçek, cumhurbaşkanı seçimini yapıp bu konuların konuşulabileceğini, 10. reform paketi olarak bu konuların birlikte ortaya konabileceğini, bu işbirliğine yalnızca ANAVATAN'ın değil, herkesin katılabileceğini anlattı.

Çiçek, birkaç ay içinde genel seçimlerin de yapılacağını ve tartışmalara son noktayı vatandaşın koyacağını, herkesin karnesini vatandaşın vereceğini söyledi.

Erken seçim çağrılarını da değerlendiren Çiçek, seçimlerin zamanında yapılacağını söylediklerini, ancak AK Parti'nin seçimlere her zaman hazır olduğunu söyledi.

Çiçek, seçilme yaşının 25'e indirilmesi konusunda yeni bir düzenleme yapıldığını hatırlatarak, seçimlerin 4 Kasım'dan önce yapılması durumunda, gençlerin seçime giremeyeceğini vurguladı.

"Anayasa değişikliğine destek verirlerse biz ne zaman derlerse seçimi yaparız" diyen Çiçek, seçimlerle ilgili Anayasa değişikliğini yapmak kaydıyla bu işe olumlu bakacaklarını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda yarın nasıl bir tablonun ortaya çıkacağının sorulması üzerine de Çiçek, bu işleri yargının önüne götürmemek gibi bir sorumlulukları olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber