İrticadan atılan doçent RTÜK'e daire başkanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün 1998 yılında "irticai faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle Kırıkkale Üniversitesi'ndeki görevinden aldığı Doç. Dr. Hamit Ersoy'u, Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurumun Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı'na getiriyor.

Ancak Üst Kurul toplantısına getirilmeden kurumun AKP'li üyelerinin onayıyla atanmasına karar verilen Ersoy, kurumu karıştırdı. Üst Kurul'un son toplantısında konuyu gündeme getiren CHP kontenjanından seçilmiş 3 üye Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Arif Merdol, AKP'li üyelere "Bu kişi hangi cemaatin adamı?" diyerek toplantıyı terk etti.

MAZLUM-DER YÖNETİCİSİ

Üniversitelerdeki tüm öğretim üyelerinin tarikatlarla bağlantısını araştıran YÖK, o dönemde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü olan Devlet Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere Ersoy'u da "irticai faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesiyle görevinden almıştı. Mazlum-Der'de yönetim kurulu üyeliği de yapan Ersoy, Kürt-İslam sentezini benimseyen ve bu doğrultuda faaliyet gösteren Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği "Salı Sohbetleri" seminerine de konuşmacı olarak katılmıştı. Ersoy'un RTÜK'e Devlet Planlama Teşkilatı'ndan naklen atanmasına karşı çıkan Sevinç, Hürriyet'e şöyle konuştu: "RTÜK, Türkiye'nin önde gelen anayasal kurumlarından. Dolayısıyla bu şahıslar hakkındaki iddiaları araştırıp sonucuna göre tavır takınacağız."

Üst Kurul, geçtiğimiz hafta da 12 yıl imamlık yapmış bir Bağ-Kur çalışanının RTÜK'e sayman olarak atanması için karar alarak tartışmalara neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber