Valiyle DİSK arasında Taksim restleşmesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Mayıs kavgası, karşılıklı restleşmelerle sürüyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını yinelerken, Vali Muammer Güler "İzin yok" dedi.

Taksim Hill Otel'de dün bir basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "İstanbul'da belirli üç miting alanı var. Kadıköy, Kazlıçeşme ve Çağlayan Meydanı. Ama biz miting yapmayacağız, 30 yıl önce kaybettiğimiz 36 arkadaşımızı anacağız. Bu anayasal hakkımız ve kullanacağız" diye konuştu. Çelebi pazartesi İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya bu konudaki taleplerini ilettiklerini, önceki gün İstanbul Valisi Muammer Güler'le görüştüklerini belirterek, Taksim'in 1 Mayıs'a açılmayacağı cevabını aldıklarını kaydetti.

Güler'se DİSK'in valiliğe yazılı talepte bulunmadığını, daha önceden belirlenmiş noktaların dışında bir toplantı olursa her türlü önlemi alacaklarını söyledi: "Kendilerinin, kanunsuz herhangi bir eyleme tevessül etmemeleri konusunda dikkatlerini çekiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber