Fişleri atmayın: Çalışana 3 aylık vergi iadesi umudu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP, Gelir Vergisi Kanunu'nun 'ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik yürürlükten kaldıran' hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Böylece 10.6 milyon çalışana 3 aylık vergi iadesi ödenmesinin yolu açıldı.

CHP, 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, 'ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik olarak yürürlükten kaldıran' hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, 4 Nisan 2007'de yürürlüğe giren 5615 sayılı kanunun, 'ücretlilere vergi iadesini geçmişe yönelik olarak yürürlükten kaldıran' hükmünün Anayasa'ya aykırılığı iddiasıyla dava açtıklarını belirtti. Geçmişte İstanbul Defterdarlığı ve Gelirler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Hamzaçebi, şunları söyledi:

2007'DE BOŞTA KALDI

''Düzenleme yapılırken ücretliler açısından 2007 yılı boşlukta kalan bir yıl oldu. Ne vergi indiriminin uygulandığı ne de asgari geçim indiriminin uygulandığı bir yıl. Hükümet, 2007'de ücretlilere bir şey vermemek istemiş olabilir ancak geçmişe geçerli olmak üzere çıkan bir kanunla ücretlilerin hak ettikleri vergi iadesi yürürlükten kaldırılmış oldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber