Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 1/12/1999 tarihli ve 23893 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı" ibaresi madde metninden çıkartılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "çerçevesinde" ibaresinden sonra gelmek üzere, "atama dönemi beklenmeksizin" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Taşra Teşkilatında görev yapmakta olan Mühendis, Veteriner, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri, Teknisyen Veteriner Sağlık Teknisyeni yer değiştirme suretiyle atanmaya tabidir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin, birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ikinci fıkrasında geçen "nedeniyle" ibaresinden sonra gelmek üzere, "unvan değişikliği sınavına istinaden" ibaresi ve "atanmak isteyenlerin" ibaresi yerine "atanacakların" ibaresi eklenmiştir.

"Kendi istekleriyle görevlerinden ayrılmak isteyen il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, müdür ve yardımcıları mevcut görev yerlerinde en az bir yıl çalışmış olmak şartıyla mevcut veya diğer hizmet alan veya bölgelerine atanabilirler. Bu tür atamalarda yönetmelik hükümleri uygulanmaz."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Naklen atamalar

MADDE 26 ? Diğer kamu kurum ve kuruluşlardan naklen atanacakların görev yerleri kadro ve ihtiyaca göre belirlenir.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken Bakanlığa naklen atanan personelin, geldikleri kurumun yer değiştirme yönetmeliğine tabi olarak geçen hizmetleri Bakanlığın bölge hizmetlerine intibak ettirilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğe, 26 ncı maddeden sonra gelmek üzere 26/A maddesi eklenmiştir.

"Aile biriminin muhafazası

MADDE 26/A ? Eşleri 657 sayılı Kanuna tabi memur statüsünde olmamakla birlikte her hangi bir resmi kurumda çalışması veya özel kuruluşlarda sigortalı ya da kendi adlarına bağımsız çalışıyor olmaları sebebiyle eş durumuna dayalı yer değiştirme isteğinde bulunamayacak olan memurların atamalarında, bu durumların belgelendirilmesi kaydıyla, hizmet gerekleri ve kadro imkanları da göz önünde bulundurularak atama dönemi beklenmeksizin aile biriminin muhafazası bakımından gerekli işlemler yürütülür."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Hizmet Bölgeleri cetvelinde yer alan "Artvin" İli IV. Bölgeden çıkarılarak, V. Bölgeye eklenmiştir.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber