OKS ve ÖSS yaklaşırken sıralar boşaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2007 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

''Sınava daha iyi hazırlanmak'' için okula gitmeyen öğrenciler, devamsızlık sorununu doktor raporuyla aşıyor. Okul yöneticilerinin öğrencileri okulda tutma çabaları da ailelere hatırla verilen raporlar yüzünden sonuçsuz kalıyor. İzmir'de bir doktorun Milli Piyango bileti karşılığı öğrencilere rapor verdiği iddia ediliyor.

Her yıl sonunda tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de okullar kapanmadan öğrenci sıraları boşaldı.

OKS ve ÖSS yaklaşırken, öğrenciler kalan zamanlarını evde ya da dershanede çalışarak değerlendirmek istiyor.

Aileler de çocuklarının devamsızlık sorununu doktor raporu alarak çözüyor. Ancak okul yöneticileri bu durumdan rahatsız. Çünkü sahte raporlar öğrencileri okuldan uzaklaştırıyor.

Hiçbir rahatsızlığı olmayan öğrenciler, raporları "hatır"la ya da "Milli Piyango bileti" gibi hediyeler karşılığında alabiliyor. Okul yöneticileri de bu dönemde bütün doktorların rapor verdiğini söylüyor.

Bazı sağlık kuruluşlarında ise bu tür talepleri önlemek için kapılara "OKS-ÖSS adayına rapor verilmez" uyarıları asıldı.

İzmir'de geçen yıl aynı doktordan 100 öğrencinin rapor aldığı belirtiliyor. Raporlar sadece sınava girecek öğrencileri de kapsamıyor. Ara sınıf öğrencileri de sınavlardan kaçmak için bu yola başvuruyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber