Atatürk Milli Mücadele'nin temelini Afrin bölgesinde atmış

ZEYTİN Dalı harekatının yürütüldüğü Afrin bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip. Bunun nedeni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizlere ve işbirlikçi Arap çetelere karşı son muharebesini kazandığı Katma'nın bu bölge içinde yer alması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk Milli Mücadele'nin temelini Afrin bölgesinde atmış

Birçok tarihçi, Afrin'in kuzeydoğusunda, Fırat Kalkanı harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmiş Azez'in tam batısında yer alan Katma'daki muharebenin kazanılmasıyla bugünkü Türkiye'nin temelinin oluşturulmaya başlandığı görüşünde.

Bu zaferi kazanan Atatürk'ün, belirlediği hattın ilerisine geçilmesine izin vermeyerek İngiliz ve diğer emperyalist güçler ile işbirlikçilerinin Anadolu'nun içine sızmasını önlediği vurgulanıyor.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre: Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın internet sitesinde ayrıntılı bir araştırma yapıldığında, "1. Dünya Savaşı sonunda Halep sokak muharebeleri ve Mustafa Kemal Paşa" başlığı altında Katma Meydan Muharebesi öne çıkıyor.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber