Boydak soruşturmasının detayları ortaya çıktı

Kayseri'de FETÖ soruşturmaları kapsamında son gelen MASAK raporunun ardından gözaltı kararı verilen Boydak ailesi mensubu 9 kişiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2018 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boydak soruşturmasının detayları ortaya çıktı

Örgütün çağrısı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıkları iddia edilen zanlıların toplamda 13 milyon lirayı bankada açılan hesaplara aktardıkları belirlendi. Gözaltı kararı verilen 9 kişiden 3'ünün yurtdışında olduğu belirlendi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 7 kişinin sorguları ise devam ediyor.

60'dan fazla işlem

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kayseri'de faaliyet gösteren ve daha önce bazı yöneticileri FETÖ kapsamında tutuklanan Boydak ailesine yönelik dün bir operasyon düzenlemişti. Kayseri Başsavcılığı'nın 9 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği operasyon kapsamında 7 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Soruşturmaya ilgili ilk detaylar da ortaya çıktı. MASAK raporuna göre zanlıların örgütün çağrısı üzerine Bank Asya'nın finansal yapısını güçlendirmek için çeşitli aralıklarla toplamda 13 milyon liraya yakın parayı bu bankada açtıkları hesaba aktardıkları belirlendi. Soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber