Türk doktorların büyük başarısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, canlıdan karaciğer nakillerinde Avrupa'da birinci sıraya yerleşirken, dünyanın ilk üç merkezinden biri haline geldi. Bu başarıda büyük payı olan Doç. Dr. Murat Kılıç ile Prof. Dr. Mehmet Alper, bir büyük başarıya daha imza attı. Kılıç ve Alper'in Dünya Karaciğer Nakli Kongresi'nde sunmak üzere gönderdikleri bildirileri, 500 başvuru arasından ilk 10'a girdi.

Kılıç ve Alper, 20- 23 Haziran tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşecek 13. Dünya Karaciğer Nakli Kongresi'ne katılma kararı aldı. İki genç bilim adamı karaciğer nakli ile ilgilenen bine yakın uzmanın katılacağı kongrede bildiri sunacak.

Kılıç, "Canlı vericili karaciğer nakillerinde safra yollarının yeniden yapılandırılması", Alper ise "Canlı vericili karaciğer nakillerinde mikrocerrahi ile atardamarın dikilmesi" konulu bildirilerini bilimsel komiteye gönderdi. İki bilim adamının bildirileri 500 bildiri arasından da ilk 10'a seçildi.

En başarılı bildiri ödüllerinin aralarında sıralama yapılmadan 10 bildiriye verildiğini ve biner dolar para ödülü alacaklarını belirten Kılıç, şöyle dedi:

"Bu kongrede bildiri sunmak bile çok önemliydi. Türkiye'yi bildiri sunarak temsil edecektik. Ancak çalışmalarımızın en iyi 10 bildiri arasına girmesi bu temsilde duyacağımız onuru, sevinci katladı."

Merkezlerinde bugüne kadar toplam 600'ün üzerinde karaciğer nakli gerçekleştirildiğini ve son yıllarda yıllık ortalama 100 civarında nakil yaptıklarını belirten Kılıç, "Bu yılın ilk üç ayında yapılan nakil sayısı da 40'a ulaştı. Ekibimiz yaklaşık 40 kişiden oluşuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber