30/04/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Nisan 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 30 Nisan 2007 - Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çankaya Köşkü'nde toplantı yapılacak.

- Başbakan Erdoğan, Karzai ve Müşerref onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verecek.

- Müşerref temaslarından sonra Ankara'dan ayrılacak.

- Karzai ise Ankara'dan Konya'ya geçecek.

2- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

3- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, "Kırk Yılda Bir" sergisinin açılışını yapacak.

4- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılandığı davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, esas hakkındaki görüşünü bildirecek.

5- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Hukuk Devleti, Dünya ve Çağ" konulu toplantıda konuşacak.

6- Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması (NPT) Birinci Hazırlık Komitesi Toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlıyor.

- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) ev sahipliğinde 11 mayısa kadar sürecek toplantılara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 184 ülkeden üst düzey diplomat ve nükleer enerji uzmanları katılıyor.

7- Halk Bankası'nda bulunan kamu hisselerinin bir kısmının halka arzı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç'un katılımı ile Özelleştirme İdaresi'nde basın toplantısı düzenlenecek.

8- Türkiye İstatistik Kurumu, 2007 Mart ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

9- Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JICA), Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Uzaktan Algılama ve Coğrafik Bilgi Sistemleri: Maden Haritalama Teknikleri" temalı uluslararası eğitim programının ikincisi, Ankara'da başlayacak.

10- Türkiye Kalkınma Bankasının 2006 yılı faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Ankara'da yapılacak.

11- Toplantı... Etkinlik...

- "11. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri", İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerine verilecek.

- "İstanbul Uluslararası Karasuları Sempozyumu" Feshane'de gerçekleştirilecek.

- İzmir Valisi Kıraç'ın başkanlığında koruyucu aile tanıtım toplantısı yapılacak.

- Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak olan 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında İzmir'deki etkinlikler basın toplantısıyla tanıtılacak.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "AB-Türkiye, Geleceğimiz ve Projeler" konulu toplantı, Körfez ilçesindeki Petkim Salonu'nda yapılacak.

- DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, daire başkanları ve bölge müdürleri ile Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğünde "GAP ve Bölge projelerinin 2007-2008 yılı yatırımları"nın görüşüleceği bir toplantı yapacak.

12- Maliyecilere "Davranış" eğitimi...

- Gelir İdaresi Başkanlığı, 45 bin vergiciyi mükellef hizmetleri konusunda eğitime alacak.

- Hazırlanan ders kitabında, maliyecilere davranış konusunda şu ipuçları veriliyor:

-"Erkeklerin büyük çoğunluğu yalan söylerken yakasıyla oynar ve gömleğini gevşetir. Düşük omuz, yenilgi, suçluluk, korku, geriye doğru kasılmış omuzlar ise öfke ve kavga izlenimi yaratır."

-"Mükellefi etkilemek için giyim ve görünüşümüzü pozitif kılmalıyız. Telefonu 2 defadan fazla çalmadan açmalıyız."

13- Türkiye'nin 'Bilgi Bankası' için kollar sıvandı.

- Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, "Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi" adıyla kurulacak bilgi bankasına dönük altyapı çalışmalarına başladı.

- Temeli, taşınmaz mülkiyete dayanan ve tüm Türkiye'yi kapsayan sistemde, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşı ilgilendiren bilgileri bilgisayar ortamına aktaracak.

- Tapu Kadastro Genel Müdürü Adlı: "Her kurum kendi bilgisini, katman katman ve doğru girdiğinde sistem tamamlanmış olacak."

14- Bursa'nın su kaynakları kirlilik tehdidi altında...

-Kentin su ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Uludağ'daki su kaynaklarının zirvedeki oteller, Nilüfer çayının ise Doğancı Barajı havzasındaki köylerin evsel atıkları yüzünden kirlendiği bildirildi.

-TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sınmaz:

-"Bu tehlikelerin giderilmesi için oteller bölgesi atık sularının, arıtılmadan, ortak kanalizasyon hattına alınarak kente kadar indirilmesi ve BUSKİ kanal hatlarına bağlanması zorunludur."

15- Ülke nüfusu kadar fidan dikecekler.

-PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk:

-"Yol kenarları ve toplu ağaçlandırma alanlarında toplam 3 milyonun üzerinde fidan diktik. Şimdi yeni hedefimiz ise ülke nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmak"

-"Ekmeğini topraktan kazanan çiftçiler olarak ağaçlandırma projelerine büyük önem veriyoruz"

16- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Dörtlü final 1. devre maçları, Ankara'da sona eriyor.

- Vakıfbank Güneş Sigorta ile DYO Karşıyaka, Eczacıbaşı ile Fenerbahçe karşılaşacak.

17- Türk Telekom Lig A'da 31. haftanın son maçında, İzmir'de Karşıyaka ile Samsunspor karşılaşıyor.

18- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Fair Play Ödülleri, Olimpiyatevi'nde düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.

19- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 4. maçında Beşiktaş Cola Turka ile BOTAŞ Spor Akatlar Spor Kompleksi'nde karşılaşacak.

20- Bayanlar Futbol Ligi'nde 2006-2007 sezonu final ve üçüncülük maçları Bursa'da yapılacak.

21- Ümit Milli Futbol Takımı, Norveç ile yapacağı özel maç için, Oslo'ya gidecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı



ANKA, 30 NİSAN 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-ÜÇLÜ ZİRVE TOPLANIYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ev sahipliğinde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bir araya geliyor. Üçlü zirvede iki ülke arasında yakınlaşmanın sağlanması amaçlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da zirveye katılacak.(Saat:10.30)

-Başbakan Erdoğan, Resmi Konut'ta konuk liderler onuruna öğle yemeği verecek.(Saat:13.30)

-BAŞBAKAN ULUSA SESLENİYOR

-Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde ulusa sesleniyor. Cumhurbaşkanı seçim süreci ile Genelkurmay'ın irtica faaliyetlerine dikkat çeken açıklamasının tartışıldığı günlere denk gelmesi, gözleri Başbakan'ın yapacağı bu açıklamaya çevirdi.

-RARORTÖR RAPORU ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-Siyasi tansiyonun yüksek olduğu Ankara'da, tüm dikkatler Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusuna vereceği karara yoğunlaştı. Anayasa Mahkemesi raportörü, başvuruya ilişkin hazırladığı raporu, bugün Yüksek Mahkeme'ye sunması bekleniyor. Yüksek Mahkeme, saat 10.00'da eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan duruşmasını yapacak. Bu durumda, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili başvuru üzerinde raportör incelemesini, öğleden sonra yapacak olan Yüksek Mahkeme, TBMM'den tutanak isteyecek. Ankara'daki beklenti, Yüksek Mahkeme'nin kararını Salı günü akşam saatlerinde açıklaması yönünde.

-CHP LİDERİ BAYKAL BASIN TOPLANTISI YAPIYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Anayasa Mahkemesi başvurusu ve Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.(Saat:13.00)

-HALK BANKASI'NIN HALKA ARZI TOPLANTISI YAPILIYOR

-Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Halk Bankası'nın bir kısmının halka arzına ilişkin basın toplantısı düzenliyor.(Saat:10.00)

-TÜİK, MART AYIDIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, Mart 2007 Dış Ticaret istatistiklerini açıklıyor.(Saat:16.30)

-TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ VE ALMANYA'DAKİ TÜRKLER SEMPOZYUMU YAPILIYOR

-Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı(TAM), Ankara'da, ?Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliği Yolunda Türk-Alman İlişkilerinin Boyutu ve Almanya'da Yaşayan Türk Göçmenler? konulu uluslararası sempozyum düzenleyecek. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, TAM Direktörü Faruk Şen ve yerli yabancı birçok konuşmacı katılacak.(Saat:10.00)

-AKP'DE TÜM PROGRAMLAR İPTAL

-Genelkurmay açıklaması sonrası, ?Gül'ün adaylığı çekilmeyecek, Anayasa Mahkemesi kararı beklenecek? kararı alan AKP yönetiminin uyarısı üzerine parti yöneticileri programlarını iptal ettiler. Ankara il teşkilatının aylık Danışma Meclisi toplantısına ilk kez bakanlar ve parti yöneticileri katılmadı.

-TURİST EN ÇOK ALIŞVERİŞE PARA HARCIYOR

-Turizm gelirlerinin yüzde 35.7'sinin alışverişlerden sağlandığı belirlendi. Yılın ilk üç ayında, toplam turizm gelirinin üçte birini oluşturan 772 milyon dolarlık alışveriş, giyecek-ayakkabı, hediyelik eşya ve halı-kilimden oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber